Menu
Sluit
Fabian Franciscus
 • Cabaret

Fabian Franciscus

Kleine wereld

Wo 18 mei 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

Stap samen met de autistische Fabian in de wondere wereld van de therapiesessies. Of zeg eigenlijk maar liever coaching, want dat is natuurlijk veel hipper. Maar heeft het Fabian écht verder geholpen, of was het stiekem ook best fijn om in zijn eigen vertrouwde en veilige wereldje te blijven?

Vroeger vond Fabian het best prettig om alleen in zijn kleine autistische wereldje te zitten. Met fobieën en zo. Maar het was ook wel benauwd en angstig. Dus doorzetten maar, op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie. Zo eentje waarbij je ook gewoon lekker hard (en vooral om jezelf) kan lachen. Om zo, na veel ‘coaching’ en therapieën, steeds meer eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien.

Fabian is zeker niet de enige die mentale hulp zoekt. Want therapie is überhip. Logisch, want het levert soms hilarische verhalen op. En het helpt je soms ook een beetje. Heb je ooit ‘coaching’ gevolgd, dan zit Kleine Wereld vol herkenbare avonturen. En soms wat minder herkenbare.

Fabians nieuwe onemanshow is een pleidooi voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie. Uiteraard brengt hij dat met een fikse dosis humor. Maar zou het óók niet mooi zijn wanneer je als bezoeker, met of zonder ‘aandoening’, na de show jezelf ook een beetje van een andere kant kunnen belichten?

Over Fabian Franciscus

Fabian heeft autisme en een dwangstoornis. De comedian ziet dit als een mooie inspiratiebron voor zijn optredens. Zijn vorige tour Vlafeest was vrijwel helemaal uitverkocht. Hij speelde op Lowlands en de Zwarte Cross en was onder meer te gast bij DWDD, Kopspijkers, Radio 538 en Spijkers met Koppen. Ook sleepte Fabian in de wereldberoemde The Comedy Store in Londen de eerste prijs in een belangrijke comedywedstrijd in de wacht. Hij staat dan ook internationaal op de kaart met optredens in onder meer New York, Berlijn, Stockholm en Londen.

“Naast dat zijn kijk op het leven behoorlijk uniek is, is zijn oprechte nieuwsgierigheid naar de zaal even verfrissend.” Theaterkrant

fabianfranciscus.nl

Foto: Hans Dekker

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Wo 18 mei 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje