Menu
Sluit
De Tijd Loopt (4+)
  • Jeugd & familie

De Tijd Loopt (4+)

De Stilte

Wo 28 december 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur
  • Geen pauze
  • Einde 16:00 uur

Theaterlocatie: PERRON-3

Een jeugddansvoorstelling waardoor je alle besef van tijd kwijtraakt. De dansers weten namelijk ook niet hoe laat het is. Ze zijn in het moment en toch maken ze een reis door de tijd. Hoe doen ze dat toch? Grijp je kans om een heel bijzonder universum te bezoeken, gebruik je fantasie en sta jezelf toe je eigen denkbeeldige wereld te creëren. Dansfanaten in de familie? Dan is het tijd om je dansmoves te showen.

‘De levendige voorstellingen, waarin dans de verbeelding prikkelt, zijn een verrijking van het jeugddanslandschap’, schreef dagblad Trouw eerder over de dansvoorstelling Speelvogels van gezelschap de Stilte. de Tijd loopt is wederom een zinnenprikkelende jeugddansshow. Het thema: tijd.

Tijd om te dansen
Hoe laat is het? Is dit het juiste moment? Heb je tijd voor mij? Is het lang geleden of gebeurde het daarnet? Hoe lang duurt een moment? Kan het sneller? Hoe bespaar je tijd? De klok tikt. De wereld draait, seizoenen verschuiven. Iedereen beleeft tijd op zijn eigen manier, je voelt het verstrijken. Soms razendsnel, dan weer heel traag. Maar kun je tijd zien? Hoe ziet het eruit? Is tijd een duidelijke lijn van het ene punt naar het andere? Of is het een cirkel die ronddraait en steeds weer op dezelfde plek terugkomt?

Uitje met gezin
Deze vragen staan centraal in de dansvoorstelling. Stap samen met de dansers in een tijdmachine en volg hun reis door de tijd. Grijp je kans om een heel bijzonder universum te bezoeken met een caleidoscoop van verschillende beelden, bewegingen en verdraaide situaties. Gebruik je fantasie en sta jezelf toe om je eigen denkbeeldige wereld te creëren. Misschien kunnen we de tijd heel eventjes stilzetten en in het moment zijn. Klinkt als een wonderlijk leuk uitje met gezin, toch? Bestel gauw kaarten! De tijd loopt…

Over de Stilte
Danst voor en met kinderen. Voorstellingen op school, in kleine en grote zalen van theaters. Voor dreumesen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, ouders, grootouders. Voorstellingen die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Het gezelschap telt 12 dansers en presenteert jaarlijks 200 voorstellingen, 450 dansduetten en 1.100 workshops. Dankzij de gelaagdheid zijn de voorstellingen geschikt voor alle leeftijden. Vanuit standplaats Breda vliegt het gezelschap over de hele wereld. de Stilte heeft langlopende relaties met componisten, musici, dansers en choreografen.

destilte.nl

Na afloop van de voorstelling is er ranja voor alle kinderen.

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Wo 28 december 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur
  • Geen pauze
  • Einde 16:00 uur