Menu
Sluit
De herintreding van Harry
  • Toneel

De herintreding van Harry

Coup Cura

Vr 13 januari 2023 - 20:30

PERRON-3

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Een voorstelling over verslaving, stigma’s en taboes. Theatermakerscollectief Coup Cura slaagt er ook nu weer in om urgente thema’s op voortreffelijke wijze op het toneel te brengen. Vanavond in een bonte mengeling van toneel, interactie, muziek en échte mensen. Aan het einde van de avond is het aan jou om het oordeel te vellen: voel je je bevrijdt van de heersende stigma’s rondom verslaving?

Vier jaar lang ging kunstenaarscollectief Coup Cura kopje onder in de verborgen wereld van verslaving. Een wereld die zich tekende door eenzaamheid en zich omkleed met schuld. Het beeld van een onbetrouwbaar, ruggengraatloos randfiguur is onlosmakelijk met verslaving verbonden. Dat 1 op de 10 mensen zelf afhankelijk is van middelen, doet daar niks aan af.

Theater als experiment
Samen met het publiek gaat Coup Cura een sociaal experiment aan: is het mogelijk om iemand in een avond te ontdoen van alle heersende stigma’s rondom verslaving? In elke stad stapt een lokale ervaringsdeskundige op het toneel, iemand die verslaafd is of is geweest. Soms is het Marja, soms Abdul, soms Harry, soms June. Deze persoon deelt geen eigen verhaal, maar neemt de rol van spreekbuis en toetssteen van mensen die worstelen met een verslaving op zich.

Hybride voorstelling
Verschillende verhalen die Coup Cura tegenkwam in haar onderzoek worden vertolkt door acteurs, flarden met live-video en muziek zullen door de hybride voorstelling verweven worden. Gedurende het experiment zal steeds opnieuw ingecheckt worden bij het publiek: hoe kijken zij nu, op dit moment naar de ervaringsdeskundig? Aan het einde van de avond is het aan jullie om het oordeel te vellen: voel je je bevrijdt van de heersende stigma’s, of niet? Voor wie van experimenteel en relevant theater houdt is dit een buitengewoon origineel avondje uit.

Over Coup Cura
Met humor, zorgvuldigheid en vakmanschap benadert het theatermakerscollectief urgente thema’s die vragen om een genuanceerd verhaal. De makers plegen een theatrale coup op plekken waar een gesprek opengebroken moet worden of een ongehoorde stem klank moet krijgen. De artistieke uitingen van Coup Cura verkleinen de afstand tussen kwetsbare personen en hun omgeving, tussen de thematiek en het publiek.

coupcura.nl

Beeld: Aisha Zeijpveld

Vr 13 januari 2023 - 20:30

PERRON-3

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje