Menu
Sluit
David van Reybrouck
  • Theatercollege

David van Reybrouck

Revolusi: een levende geschiedenis

Ma 21 maart 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 26,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd betekende het einde van het Nederlandse koloniale bewind in Nederlands-Indië. Een bloederige geschiedenis, die tot op de dag van vandaag nog verdeelt en de nodige vragen oproept. Want wat is daar eigenlijk precies gebeurd? Kijken we daar wel voldoende op terug? En hoe hebben Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid beleefd?

In zijn theatervoorstelling Revolusi: een levende geschiedenis leert David Van Reybrouck ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. Ook legt hij uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van fraaie beelden, boeiende verhalen en intrigerende personages laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds door leeft in onze tijd.

Het theatercollege is gebaseerd op Van Reybroucks monumentale boek Revolusi, waarvoor hij zes jaar research deed. De auteur interviewde bijna tweehonderd mensen, de allerlaatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden in Nepal en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop…

Over David Van Reybrouck
David van Reybrouck (Brugge, 1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie,  theater en poëzie. Hij is één van de meest toonaangevende en veelzijdige auteurs van zijn generatie. Met grote regelmaat mengt David zich in het maatschappelijke en politieke debat. In 2010 verscheen Congo, een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Ook won hij de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre. Zijn meest recente boek is Revolusi.

davidvanreybrouck.be

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Ma 21 maart 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 26,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje