Menu
Sluit
The Story of Hip Hop (try-out)
  • TP NEXT
  • Theatercollege

The Story of Hip Hop (try-out)

Brainpower

Ma 19 september 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Hip Hop-fan van het eerste uur? In dit theatercollege vertelt rapper, MC en producer Brainpower alles over het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres én het verhaal van iconen als Run DMC, Public Enemy, Tupac en Jay-Z tot aan Eminem en Drake. Aan de hand van bepalende fragmenten maakt Brainpower je samen met dj TLM op geheel eigen wijze deelgenoot van zijn eindeloze liefde voor Hip Hop.

Wat startte als een ondergrondse beweging mondde uit in een wereldwijde miljardenindustrie.  We hebben het over Hip Hop. In zijn muzikale theatercollege over het ontstaan van de Hip Hop-cultuur neemt een van ’s lands succesvolste Hip Hop-artiesten je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx van de jaren 70 tot aan de Super Bowl Halftime Show van 2022 in Los Angeles. Aan de hand van talloze muziekfragmenten laat Gertjan Mulder (1975), beter bekend als Brainpower, je samen met dj TLM zien wat Hip Hop zo baanbrekend en bijzonder maakt. Zo bestaat de cultuur uit vier elementen: muziek (de DJ), rap (de MC), dans (de B-Boy/B-Girl) en beeldende kunst (graffiti), is het in de jaren 70 in New York ontstaan en zijn de basisprincipes Peace, Unity, Love en Having Fun. Voor wie dol is op Hip Hop én zin heeft in een origineel avondje uit is The Story of Hip Hop helemaal de shit.

Over Brainpower
Is rapper, MC en producer. Maakt al een kwart eeuw muziek, bracht 96 singles en 12 albums uit (waarvan vijf goud en zeven platina) uit, scoorde een monsterhit met Dansplaat en had zelfs in Amerika met het nummer All The Same een College Rap Radio Top 5 notering. Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en een absolute legend in the game.

Extra leuk:
Vooraf aan het theatercollege kun je voor €7,50 een workshop graffiti spuiten volgen van Kings of Colors. Kun je niet wachten tot 19 september? Kom alvast kijken bij het gratis festival OP OOST op 3 en 4 september in Den Bosch waar King of Colors je alvast meeneemt in de wereld van graffiti.


mcbrainpower.nl

Beeld: Jean-Marc Kessely

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Ma 19 september 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje