Menu
Sluit
Angry Young Men
 • TP NEXT
 • Toneel

Angry Young Men

WAT WE DOEN

Wo 09 november 2022 - 20:00

HAL8 - Brabanthallen

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Einde 21:20 uur

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast, de ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen? Vlijmscherp hiphoptheater over straatschoffies die beter willen, maar niet goed weten hoe.

Theaterregisseur Floris van Delft (1975) en rapper Winne (1978) staan samen aan de wieg van deze intieme hiphopvoorstelling over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die op straat rondhangen, de politie met stenen bekogelen, jongens die dromen van geld en aanzien en daarvoor de criminaliteit niet schuwen. In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast, de ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. Wie waren ze nu dan geweest?

Eigen schuld, dikke bult?
Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien. Vertrekpunt van de voorstelling: de reallife nieuwsberichten over jonge jongens die huurmoorden plegen en daar hele hoge straffen voor krijgen. De nieuwsverhalen zijn het uitgangspunt, maar de spelers maken er hun eigen verhaal van, aangevuld met verder onderzoek, gesprekken met jongeren zelf en de mensen om hen heen. Hoe weeg je de afschrikkende werking van zo’n hoge straf af tegen de consequenties voor het leven van iemand die niet eens de kans heeft gehad om volwassen te worden? Voor wie een avondje met vrienden op de planning heeft: van dit vlijmscherp hiphoptheater gaan jullie geen seconde spijt krijgen. Wedden?

Uit het leven gegrepen
Voor dit project werken de makers intensief samen met jongeren die zélf hun plek in het leven ook nog niet of nog maar net gevonden hebben. Ze maken eigen, korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief. Of ze gaan aan de slag achter de schermen, bijvoorbeeld met kostuums, als schrijver of productieassistent.

Over het gezelschap
WAT WE DOEN wil met hun uitdagende projecten de dialoog aangaan over de wereld om ons heen. Dat doen ze met theater, podcasts, stand up comedy en lezingen. Altijd op zoek naar vormen die passen bij onderwerp én publiek. Bekend van voorstellingen als Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en de stationslocatie-voorstelling MOLLEN (2018 en 2021).

watwedoen.nl

Foto: Mark Engelen

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Wo 09 november 2022 - 20:00

HAL8 - Brabanthallen

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Einde 21:20 uur

Extra informatie

Exclusief drankje