Menu
Sluit
A Seat at the Table
  • Toneel

A Seat at the Table

Black sheep can fly

Di 12 april 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 21,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: HAL8 - Brabanthallen

In 2019 beleefde A Seat at the Table een succesvolle theatertournee met uitverkochte zalen. Theatermakers Saman Amini en Nima Mohaghegh hernemen het spraakmakende toneelstuk over hun eigen ervaringen met alledaags racisme.

De voorstelling A Seat at the Table werd in 2019 door het Nederlands Theater Festival uitgeroepen tot één van de tien beste producties van dat jaar, werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs én bekroond met de Toneelschrijfprijs. In 2022 brengt het theatergezelschap Black Sheep Can Fly van Saman Amini en Nima Mohaghegh deze actuele en urgente voorstelling terug in de theaters in de strijd tegen alledaags racisme en uitsluiting.

Het toneelstuk is gebaseerd op eigen ervaringen met racisme. Ervaringen die soms zo absurd zijn, dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Confronterende verhalen met veel details en emoties, omlijst met indringende songs. Actueel, urgent en pijnlijk, maar met humor.

Met een goed voorgesprek aan tafel
Bij A Seat at the Table is er voorafgaand aan de voorstelling voor € 17,50 een maaltijd + gesprek met de makers bij te boeken. Tijdens deze maaltijd ontmoet je de maker van de voorstelling: Saman Amini. Hij vertelt je meer over het denkproces van het stuk, waarom het zo belangrijk is om over dit onderwerp in gesprek te blijven en wat hij ermee wil bereiken. Voel je welkom & schuif aan!

De maaltijd bestaat uit een Midden-Oosterse shakshuka met feta: een gerecht dat op de oude markt van Jafa in de beroemde stalletjes veel wordt gegeten. Geserveerd met pita brood en couscoussalade met kruiden en groenten. Drank is exclusief. 

Inloop: vanaf 17:30 uur 
Aan tafel: 18:00 uur 
Locatie: foyer HAL8-Brabanthallen

www.blacksheepcanfly.nl

Beeld: Studio Zakmes

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

In de pers

“Urgent en belangrijk theater over alledaags racisme.”

Parool

Bekijk de video

Di 12 april 2022 - 20:00

HAL8, grote zaal - Brabanthallen

Geweest

Prijzen

  • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
  • Normaal € 21,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje