Menu
Sluit

Horn of Plenty festival

Experience the hottest horns to the fullest!

Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt Den Bosch weer roze voor hét blaasmuziekfestival van Nederland: Horn of Plenty. Samen met Nederlands' bekendste trompettist Eric Vloeimans en Willem Twee muziek en beeldende kunst zetten we blaasmuziek, verspreid over de meest prominente podia van de stad, in het zonnetje. Het wordt een kleurrijk spektakel, waarbij alle muziekgenres aan bod komen. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten én laat je letterlijk omver blazen!


Foto: Merlijn Doomernik

Het programma
De eerste drie namen van het festival zijn al bevestigd en in verkoop:


Aires Tropicales Quintet
Wo 6 maart 2024 - 12:30 uur - Willem Twee Toonzaal

Dit kwintet speelt pas twee jaar samen en timmert internationaal al hard aan de weg. Aires Tropicales heeft een unieke sound binnen de traditionele kamermuziek. Het valt op door hun sterke energie en de ritmes uit Cuba en Spanje. Het is in oktober 2021 opgericht aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg en bestaat uit de Cubaanse en Spaanse musici: Karla Hernández (hoorn), Ninián Rodríguez (klarinet), Alicia Haro (fluit), Jorge Ruíz (hobo) en Silvia Ruiz (fagot). 
 
Ze hebben in raptempo een indrukwekkende carrière opgebouwd door verschillende projecten en prestaties. Zo hebben ze met Netflix en Vogue de promotiecampagne voor de serie “Queen Charlotte” gemaakt en diverse muziekprijzen gewonnen in o.a. Nederland, Spanje en Italië. Daarnaast hebben ze het voorrecht gehad om in gerenommeerde concertzalen te spelen, zoals in Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg en Muziekgebouw Eindhoven.

Prijs: 12,50*
Bestel je tickets hier.
Foto: Aires Tropicales QuintetEric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet
Do 7 maart 2024 - 20:15 uur - Pleinzaal zittend Theater aan de Parade

Nederlands’ bekendste trompettist Eric Vloeimans is als curator en boegbeeld zeer nauw betrokken bij Horn of Plenty. En natuurlijk kan hij zelf niet in het programma ontbreken. Na het daverende succes van Levanter in 2022 keert hij samen met Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet terug naar het festival met een nieuwe voorstelling: Blow The Wind Easterly. Een concert waarin hun werelden samensmelten en hun muziek elkaar weer vinden. 
 
Kinan Azmeh is een wereldster. Deze topklarinettist uit Damascus nodigde toptrompettist Eric Vloeimans tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Eric is al lange tijd gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik tussen beiden was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter; een succesvolle voorstelling waarin ze werden bijgestaan door toppianist en Boy Edgarprijswinnaar Jeroen van Vliet. 

De synergie tussen de drie muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven. In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee naar de horizon, in een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, alles omarmende zee. Je denkt ze te kennen, maar bereid je voor op een magische verrassing.  

Prijzen: € 24,50* en j
ongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang): € 12,50*
Bestel je tickets hier.
Foto: Merlijn Doomernik

Karsu 
Zo 10 maart 2024 - 20:15 uur - Pleinzaal staand Theater aan de Parade

Zangeres en pianiste Karsu (Amsterdam, 1990) is met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek één van de nieuwe sterren in de Nederlandse popmuziek. Ze stond in meer dan twintig landen over de hele wereld op het podium, waaronder drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en twee keer op North Sea Jazz.  
 
Voor 2020 stond een wereldtour op het programma. De uitbraak van COVID-19 gooide echter roet in het eten. Maar Karsu zat niet stil; ze gaf vanachter haar vleugel thuis veel online concerten, verzorgde een livestream, deed een Empty Concertgebouw Session, maakte meerdere videoclips en speelde wekenlang voor coronapatiënten in het VUmc. Bovendien pakte ze haar hobby koken verder op; wat resulteerde in een serie filmpjes van Karsu’s Kitchen  op YouTube, gevolgd door een kookboek en een eigen kookprogramma op 24Kitchen. 
 
In 2021 werd ze in één klap bekend voor het grote publiek door het Tv-programma De Beste Zangers, en inmiddels bezoekt ze als presentatrice verschillende bekende artiesten thuis in het programma Beste zangers thuis bij… op NPO3.  

Prijs: € 29,50*
Bestel je tickets hier.
Foto: Radar Agency

*Wanneer je alle drie de concerten in één keer boekt, ontvang je 15% korting op je tickets.


Het volledige programma van Horn of Plenty wordt op dinsdag 28 november a.s. bekendgemaakt.

Vorige editie 
In het voorjaar van 2022 vond de allereerste editie van Horn of Plenty plaats in HAL8-Brabanthallen en Podium Azijnfabriek. Toen stonden de volgende artiesten op het festival: 
Eric Vloeimans, Reinier Sijpkens, The Paradiso Orchestra, Kinan Azmeh, Licks & Brains, Simone Roerade, VIB Brass Band, Jeroen Doomernik, Han Bennink, TinMen & the Telephone, Fenix ft. Kika Sprangers, Paradox Jazz Orchestra, The Nordanians, Harmen Fraanje & Arve Henriksen, Levanter, Het Zuid Nederlands Workshop Orkest, Hans Dulfer, Egbert Derix, Dianto Reed Quintet, Miroslav Petkov, Dimitar Bodurov, Amsterdam Brass Quintet, Amsterdam Klezmer Band, The Quartet NL en Gallowstreet.  

Bekijk de aftermovie >


Foto's van de vorige editie zie je hier.

Eric Vloeimans 
Trompettist Eric Vloeimans gelooft heilig in de kracht van muziek. En dan bedoelt hij álle muziek. Hij speelt zelf alle mogelijke stijlen en wil zijn ontdekkingen graag delen met anderen. Hij wil mensen inspireren om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf muziek te maken. Geen wonder dat Eric en de initiatiefnemers elkaar hebben gevonden. Ze hebben samen als doel steeds meer mensen, én steeds meer verschillende mensen, in contact te brengen met muziek. 

Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over het festival Horn of Plenty? Kijk dan eerst of deze tussen de veelgestelde vragen staat. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Theater aan de Parade via 073-6809809 of mail naar: kaartverkoop@theateraandeparade.nl

Gepresenteerd door
Horn of Plenty festival 2024 wordt gepresenteerd door Eric Vloeimans, Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Speciale dank aan 
Met speciale dank aan: Edwin Wieringa, Irene Witmer, Karlijn Gerritsen, Koen Graat, Loubna El Boujouffi, Maite Hontelé, Susanna von Canon en Wouter Bakker.

Mede mogelijk gemaakt door 
Horn of Plenty festival 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door de Jazzwerkplaats Den Bosch, Verkadefabriek, Vrienden van Theater aan de Parade en Het Cultuurfonds.