Menu
Sluit

Oatmilk Studio

Hij is de jongste musicalproducent van Nederland: Niels van Doormalen (1998) van Oatmilk Studio. Sinds mei 2022 heeft Theater aan de Parade de musicalproducent in huis. Daarmee omarmt het theater de ontwikkeling van de nieuwe musical in Nederland. In 2024 presenteert Oatmilk Studio Ver van je bed, een cabaretmusical over millenials, geïnspireerd op het werk van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Jongste musicalproducent van Nederland

Creatief producent Niels van Doormalen richtte Oatmilk Studio op tijdens de coronaperiode. Met jonge makers en actuele verhalen van eigentijdse schrijvers, spreekt Niels een nieuw en jong musicalpubliek aan én vindt hij aansluiting bij het gevestigde publiek. “Ik ben blij dat de stad en het theater dit initiatief, waarin jonge makers het heft in eigen handen nemen, zo omarmen. (...) ’s-Hertogenbosch is echt mijn stad. Omarmd worden door het theater zorgt ervoor dat onze producties beter kunnen worden en dat we groeien in ons werk. Daar ben ik de stad én het theater heel dankbaar voor.”

Niels van Doormalen is de eerste Nederlander die studeerde aan de opleiding Producing for Musicaltheatre aan Goldsmiths, University of London met steun van de Van Den Ende Foundation, VSB Fonds en stichting VoordeKunst. Hij werkte mee aan musicals als Soof- de Musical, The Color Purple en The Bridges of Madison County. Hoewel Van Doormalen een groot liefhebber is van de grote musicals in Nederland, ziet hij wereldwijd ook een trend in de ontwikkeling van kleinere, veelal maatschappelijker musicals. “Ik ben ervan overtuigd dat daar in Nederland ook behoefte aan is. De musicals van Oatmilk Studio gaan over jij en ik. Over thema’s die in Nederland relevant zijn. Natuurlijk met aansprekende muziek.”

Oatmilk Studio: dromers met een maatschappelijke ambitie

De theatermakers van Oatmilk Studio hebben respect voor het oude en een vurige passie voor het nieuwe. Niet om anders te zijn, maar om betekenisvol te blijven. Om de zeldzame, betoverende integriteit van theater een plek te geven in een nieuwe wereld. Om met de prachtige verhalen met maatschappelijke impact, dromen en de boodschap van jonge theatermakers een nieuw publiek te raken en te bewegen. 

Before After 

In 2022 presenteerde Oatmilk Studio zijn eerste productie: Before After, een kleinschalige musical met twee acteurs en drie muzikanten. De voorstelling gaat over twee jonge mensen, ex-geliefden, millennials, die elkaar opnieuw ontmoeten en zich worstelen door de complexe wereld van nu. In Before After zoeken hoofdrolspelers Coen Bril en Desi van Doeveren antwoord op de vraag of ze de liefde een tweede kans moeten geven. Verwacht daarbij geen grote showtrappen, ensembles en bombastische muziek. "Ik wil laten zien hoe musical in zijn eenvoud klein en intiem kan zijn,” aldus Niels.

Ver van je bed

In het voorjaar van 2024 brengt Oatmilk Studio zijn tweede musicalproductie Ver van je bed uit, met niemand minder dan cabaretiers Annick Boer en Martijn Kardol én musicalacteurs Renée de Gruijl, Mitch Wolterink en Bart van Veldhoven. Uniek aan deze nieuwe voorstelling is de combinatie tussen cabaret en musical. Daarnaast zal Maarten Hopman, bekend van o.a. De Speld, de actualiteit als inspiratie gebruiken voor het schrijven van de voorstelling. 

Wanneer de typische millennial Hannah en haar broers 100.000 euro krijgen nadat het milieubelastende familiebedrijf van hun ouders is verkocht kunnen ze hun geluk niet op. Maar dan komen ze erachter dat hun generatie voor nog veel grotere vraagstukken staat die niet zomaar met een zak geld op te lossen zijn. Ver van je bed is een mix van cabaret en musical met nieuwe muziek, die je op satirische wijze meeneemt langs de meest herkenbare uitdagingen van deze tijd! Een verhaal over uitdagingen die soms zo ver van je bed lijken dat het makkelijker is om ervan weg te kijken, dan om ze aan te gaan.

Ver van je bed gaat in première op zaterdag 23 maart 2024 in het nieuwe Theater aan de Parade.Meer info: oatmilk.nl