Menu
Sluit

Theater aan de Parade presenteert het nieuwe programma voor seizoen 2024-2025

Op dinsdag 21 mei a.s. om 10:00 uur start, voor het reguliere publiek, de kaartverkoop van theaterseizoen ’24-’25. De exclusieve voorverkoop, speciaal voor vrienden, is 14 mei jl. al gestart. Bijna 250 bekende artiesten en gezelschappen als Arjen Lubach, Claudia de Breij, Daniël Arends, De Gorgels, Karsu & Amsterdam Sinfonietta, Mell VF, Nederlands Dans Theater, ITA, Rob Kemps en vele anderen zijn volgend seizoen bij Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch te zien.

Foto: Plien & Bianca voor Harrekidee - Bos Theaterproducties

Eerste volledige theaterseizoen
Op 1 maart jl. werd het nieuwe Theater aan de Parade met een feestelijk programma officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Vervolgens opende het theater haar deuren tijdens het Open Huis voor ruim 10.000 bezoekers en nu, op dinsdag 21 mei om 10:00 uur, start de verkoop van het allereerste volledige theaterseizoen. Een seizoen vol cabaret, dans, musical, muziek, toneel en meer.  

Vier landelijke premières
Komend seizoen staan er vier landelijke premières in het theater gepland: de musical Saturday Night Fever met o.a. Buddy Vedder en Esmée Dekker in de hoofdrol, de nieuwe familievoorstelling DE (8+) in regie van Jetse Batelaan van Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis, Ouderpardon van huisgenoot MINOUX en het theatercollege Hemel op aarde van Rob Kemps. “We voelen ons vereerd dat deze artiesten en gezelschappen ons theater hebben uitgekozen als première-theater”, aldus Bregtje Radstake, hoofd programma bij Theater aan de Parade. “We hopen ons hiermee niet alleen lokaal en regionaal, maar ook landelijk als theater op de kaart te zetten. En in de toekomst nóg meer premières te mogen vieren in huis.”

Reprises
Naast premières, keert aankomend theaterseizoen een heel aantal voorstellingen terug, vanwege lovende reacties van pers en publiek. Denk aan De zaak Shell dat op geraffineerde wijze laat zien dat de klimaatcrisis een verantwoordelijkheidscrisis is, de bejubelde voorstelling De Jaren van Het Nationale Theater gebaseerd op de gelijknamige roman van Annie Ernaux en Verdriet is het ding met veren met in de hoofdrol Jacob Derwig. Ook de musicalklapper van het jaar Jesus Christ Superstar met Jeangu Macrooy, Lucas Hamming e.a. keert terug, net als de cabaretvoorstellingen JALOEZIE IS EEN BITCH van huisgenoot Kirsten van Teijn, Schau van Rundfunk, En Door! van Christel de Laat én de jeugdvoorstelling De Bellende Engel (8+) van huisgenoot PELGRIM MAAKT.

Onbeperkt avontuurlijke keuze
Voor de avontuurlijke theaterbezoeker introduceert Theater aan de Parade een nieuw abonnement: ‘Onbeperkt avontuurlijke keuze’. Door de programmeurs van het theater is er een selectie van bijna 60 voorstellingen gemaakt, variërend van toneel tot jeugdmuziek en van dans tot musical en meer, waarmee de bezoeker voor slechts € 175,- nieuwe artiesten, genres en thema’s kan ontdekken. 

Start kaartverkoop
De kaartverkoop voor seizoen 2024-2025 start op dinsdag 21 mei om 10:00 uur. Vrienden van Theater aan de Parade kunnen nu al kaarten bestellen en zo de beste plaatsen in de zaal bemachtigen. Voor een aantal grote namen is de landelijke kaartverkoop al gestart. Zo zijn onlangs Hans Klok, Slagerij van Kampen, Rundfunk, Jan Jaap van der Wal, Saturday Night Fever, Shrek de Musical (4+), Malle Babbe – de Rob de Nijs musical, NITS, Karsu & Amsterdam Sinfonietta, Elisabeth, Ilse DeLange, FLEMMING, Roxeanne Hazes, Snelle, Re-play & Roméo én de leesvoorstelling van Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? de Musical in verkoop gegaan.

Klassieke muziek
De klassieke muziekprogrammering verzorgt Theater aan de Parade dit jaar samen met Willem Twee muziek en beeldende kunst. Een deel van deze concerten gaat op 21 mei in verkoop, de rest volgt begin juni samen met Willem Twee muziek en beeldende kunst.

Ga voor het nieuwe theaterseizoen 2024-2025 naar Programma-overzicht