Menu
Sluit
Woodcraft
  • Klassieke muziek
  • Jazz

Woodcraft

Instant composing met een strijkkwintet

Za 09 september 2023 - 20:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 17,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Ontmoet Woodcraft. Een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten. Vanuit hun roots in de klassieke muziek zijn ze een eigenzinnig pad opgeslagen en het experiment aangegaan met nieuwe klanken en mogelijkheden voor hun traditionele instrumenten: twee violen en drie cello’s. 

De band is ontstaan vanuit een decennium oude vriendschap, begonnen bij de muziekdagen Orvelte in 2010. Een vriendschap in ensemblevorm die verder werd fijngeslepen op de straten van Groningen en Amsterdam en tours in Engeland en Schotland. Vruchtbare eerste jaren waarin ze zich ontwikkelden tot een op elkaar ingespeelde liveact, met het vermogen te improviseren en te componeren waar je bij staat. Vanaf daar heeft de muziek ze naar veel mooie plekken gebracht, zoals de Cello Biënnale, het Fringe Festival Edinburgh, Het Bimhuis en op het Grachtenfestival. Inmiddels studeren de vijf jongens aan verschillende conservatoria in binnen-en buitenland (HKU Utrecht, Conservatorium van Amsterdam & Artez Zwolle en de Sibelius Academy in Helsinki), waar ze zich verder specialiseren op hun instrumenten en composities. In december 2022 won Woodcraft de publiek – en juryprijs op de "Dutch Jazz Competition" in het Bimhuis. In april 2023 verschijnt het gelijknamige debuutalbum Woodcraft met daarop enkel eigen werk.

  • Let op: de Podiumpas en de cadeautegoeden van Theater aan de Parade zijn niet geldig bij concerten van die plaatsvinden in de Willem Twee Toonzaal.

Za 09 september 2023 - 20:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 17,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur