Menu
Sluit
Wit Konijn Rood Konijn
 • Specials

Wit Konijn Rood Konijn

Het Zuidelijk Toneel & Jetse Batelaan

Za 13 maart 2021 - 20:00

Livestream

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 0,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 21:10 uur

Extra informatie

Exclusief drankje

De voorstelling is begonnen, het is daarom niet meer mogelijk een kaartje te reserveren.

Dertig landen vieren de kracht van theater een jaar na de corona-sluiting

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu, een jaar later, slaan theaters in meer dan 30 landen de handen ineen om stil te staan bij dit moment. Wereldwijd, van Canada, tot Australië, van India tot Guatemala, overal wordt op zaterdag 13 maart live de toneelvoorstelling Wit Konijn Rood Konijn gespeeld. Een unieke voorstelling, waarbij de acteur onvoorbereid het podium op stapt. Bij ons durft Jetse Batelaan van Theater Artemis het avontuur aan te gaan. En jij kunt er voor slechts €1,- bij zijn, via de livestream! Beleef een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

In Nederland stappen tientallen acteurs in verschillende steden op hetzelfde tijdstip het toneel op om het stuk Wit Konijn Rood Konijn te spelen.

Wereldwijd theater

Zonder voorbereiding, zonder repetities, zonder regisseur en met een stapel instructies stappen deze acteurs het toneel op. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint de acteur, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Samen met het publiek ontdekken ze tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Nassim: 'I feel excited, humbled and very hopeful that so many theatres will take part, I hope this sheds some light at the end of the dark tunnel'.

 

Jetse Batelaan

Jetse Batelaan Jetse Batelaan (Leiden, 1978) is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Hij heeft oog voor de ploeterende mens en met die blik maakt hij beeldend, fantasievol en helder theater dat verrast en raakt. Zijn aanpak is radicaal. Hij won in de afgelopen jaren verschillende nominaties en prijzen o.a. voor Het verhaal van het verhaal.

Beleef mee voor slechts €1,- of steun jonge theatermakers

Op 13 maart om 20.00 uur kan iedereen via livestream deel uitmaken van deze grootse, internationale theaterbeleving. Reserveren is nodig! Je betaalt alleen €1,- servicekosten en er is de optie tot donatie. Je ontvangt de link voor de livestream op vrijdag 12 maart.

Je donatie komt ten goede aan de ondersteuning van jonge theatermakers via de broedplaatsen van PLAN Talentontwikkeling Brabant. Deze groep is door de coronacrisis hard getroffen en verdient daarom een steuntje in de rug. De plan broedplaatsen bieden jong theatertalent een werkplaats en ondersteuning om zich verder te ontwikkelen als professionele maker, regisseur of choreograaf en zijn van vitaal belang voor al het moois wat er in de toekomst in onze zalen te zien is.

Wit Konijn Rood Konijn is een initiatief van Aurora Nova en Nassim Soleimanpour Productions

Bekijk de video

Za 13 maart 2021 - 20:00

Livestream

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 0,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 21:10 uur

Extra informatie

Exclusief drankje