Menu
Sluit
Vergane Glorie
  • Specials
  • Muziek

Vergane Glorie

Björn van der Doelen, Ruud van den Boogaard en Martijn Kuijten

Vr 24 maart 2023 - 20:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Theaterlocatie: Willem Twee Toonzaal

Een ode aan de verstoteling! De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. En wij, Ruud van den Boogaard, Martijn Kuijten en Björn van der Doelen, breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

Tijdens onze voorstelling Vergane Glorie gaan we je het levensverhaal vertellen van aantal bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Janus ‘Kiepoog’, uit Den Bosch. Over hem gaan er nog steeds allerlei wilde verhalen rond over hoe hij aan zijn gezichtsverminking kwam. Zo zou hij kinderen uit een brandend vliegtuig hebben gered tijdens de Tweede Wereldoorlog, of door zijn ouders aan de gloeiend hete kachel zijn gebonden. “Ach, er wordt zoveel geluld…”, zingen we daarom. Hoe dan ook joeg hij met zijn gelaat de mensen de stuipen op het lijf. Maar hij had ook iets ontwapenends, voor de Bosschenaren. En met d’n optocht liep hij altijd pal voorop. Voor Janus en nog zo’n 15 anderen hebben we een ode geschreven. Een liefdevolle, muzikale ode, waarin we het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen, opgedragen in de plekken waar zij hun levens versleten. Van Bladel tot aan St. Willebrord.

Vergane Glorie is een documentaireserie van Omroep Brabant. Een serie van 9 films over eigenzinnige Brabanders; markante mensen uit onze eigen geschiedenis. De Bossche documentaire over Janus Kiep wordt vooraf aan het concert vertoond.

Vr 24 maart 2023 - 20:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur