Menu
Sluit
November Music: TWO. is not a solo
  • Muziektheater
  • Muziek

November Music: TWO. is not a solo

Lisa Verbelen, Hendrik Lasure en Het Zuidelijk Toneel

Ma 07 november 2022 - 20:30

Willem Twee poppodium

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur
  • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: Willem Twee Poppodium

Na haar in de pers bejubelde en met prijzen overladen solo’s ‘ONE’. en ‘ALL’. gaat theatermaker Lisa Verbelen voor een een-tweetje. Met niemand minder dan gelauwerd jazzmuzikant Hendrik Lasure maakte ze een muzikaal en theatraal concert. TWO. is not a solo is donker én licht, met rook én vuur, lelijk én mooi, yin én yang. Een toneelstuk over de belangrijkste mensen op aarde: you and me. 

Geïnspireerd door taoïsme, hiphop en elkaars taal maakten bekroond theatermaker Lisa Verbelen en jazzvirtuoos Hendrik Lasure samen een muziekalbum. Onder leiding van regisseur Suze Milius brengen ze hun wonderlijke klanken vanavond ten gehore in een theatraal concert. TWO. is not a solo is een oefening in tegenstellingen, een experiment om te draaien en ervaren wat er zich tussen twee uitersten bevindt. Het toneelstuk is donker én licht, hard én zacht, met rook én vuur, water én woestijn, lelijk én mooi, yin én yang. Een toneelstuk over de belangrijkste mensen op aarde: you and me.

TWO. is ook een album met 15 tracks en daar hebben Lisa en Hendrik in samenwerking met Suze Milius een music performance van gemaakt. Verwacht veel elektronische instrumenten, hiphop, spoken word, rock, pop. Verwacht een concert. 

‘Muziektheater van de zuiverste soort’
TWO. is het derde programma van Lisa Verbelen. Voor haar solo ONE. werd ze genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 en won ze op het 35ste Fadjr International Theatre Festival 2017 in Teheran de prijs voor Best Vocal Design. In 2018 ontving de theatermaker de Operadagen Rotterdam Award voor haar bijdrage aan het genre muziektheater. Ook Hendriks werk is meermaals bekroond, zo ontving hij met zijn ensemble Warm Bad de Sabam Jazz Award.

‘In ALL. weet Lisa Verbelen de meest complexe levensvragen samen te ballen in een schijnbaar eenvoudige theatertaal. Installatie, muziek en beeld vertellen het verhaal zonder ooit anekdotisch te worden. ALL. is muziektheater van de zuiverste soort.’ - Uit het juryrapport van het Vlaams Theaterfestival 2020.

Lisa Verbelen (Borgerhout, 1988)
Studeerde aan de Toneelacademie Maastricht, afdeling Performance en volgde de master muziektheater T.I.M.E. (Koninklijk Conservatorium Den Haag). Na ONE. solo by Lisa Verbelen (2015) en ALL. solo by Lisa Verbelen (2019) maakt Lisa met TWO. is not a solo haar derde solo binnen BOG., de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa zelf. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater voor de zoekende mens anno nu.

Hendrik Lasure (Brugge, 1997)
Studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel waar hij in 2017 afstudeerde met een Toots Thielemans Jazz Award. Hendrik is een muzikale duizendpoot bekend van zijn band SCHNTZL, zijn ensemble Warm Bad en het trio Thunderblender. Voor het album Garden Head van Warm Bad werd Hendrik bekroond met de Sabam Jazz Award. Uit het juryrapport: ‘Lasures composities brengen eigenzinnige jazz, speelse pop, pittige improvisatie en mysterieuze hedendaagse invloeden bij elkaar. Ze zijn regelmatig echte oorwurmen en vormen live steevast een platform voor verdere exploratie. Hendrik belichaamt als geen ander de veelzijdigheid en unieke charme van de jonge Belgische jazz. Dit is een statement van een muzikant pur sang.’

Credits
van en door Lisa Verbelen en Hendrik Lasure 
regie en kostuums Suze Milius 
dramaturgie Roos Euwe 
lichtontwerp Emanuel Nijkerk
techniek Timo Merkies
english sidekick Emma M Wierda
mixage album Jens Bouttery
mastering album Gert van Hoof Cochlea Mastering 
backing vocals album Annelinde Bruijs, Jens Bouttery, Ilias Moen, Benjamin Moen and the waiter of Hotel du Parc
album ontwerp Gerard Leysen Afreux
productieleiding Lena Meijer
productie en publiciteit BOG. & Het Zuidelijk Toneel 
in samenwerking met De Grote Post 
met steun van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds 
met dank aan Ballhaus Ost, De Pianofabriek, De Brakke Grond, Sam Serruys

hzt.nl

Beeld: Jan Rymenants

Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Ma 07 november 2022 - 20:30

Willem Twee poppodium

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 19,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur
  • Geen pauze

Extra informatie

Exclusief drankje