Menu
Sluit
TUINSESSIES met Gaidaa en support act George Kush & Jojakim
  • Muziek

TUINSESSIES met Gaidaa en support act George Kush & Jojakim

Museum open voor bezoek: vanaf 18:00 uur

Za 02 juli 2022 - 20:00

Het Noordbrabants museum - Tuin

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur
  • Einde 22:00 uur

Locatie: Paleistuin van Het Noordbrabants Museum

Geniet op zaterdag 2 juli van het intieme concert van Gaidaa en support act George Kush & Jojakim in de prachtige Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Voorafgaand aan het concert - vanaf 18:00 uur - krijg je ook avondtoegang tot Het Noordbrabants Museum. Laat je betoveren door kunst én live-muziek in het avondlicht op deze zwoele zomeravond!

Gaidaa is de jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop en zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars, enorm hard aan de weg timmert. Via de meest pure R&B-vorm, onderbroken door akoestische muziek, bereikt ze soul.

Opgegroeid tussen Nederland en Soedan, voelde Gaidaa zich meteen aangetrokken tot muziek. Haar vader trad op met een populaire Soedanese groep, te vergelijken met een politieke versie van One Direction. In die tijd ontdekte ze artiesten als Lauryn Hill en India.Arie en begon met het spelen van een aantal instrumenten. Zo begon ze met het posten van covers op sociale media.

Naast haar album ‘Overture’, waarmee ze een miljoen streams bereikte, heeft ze nog een paar singles uitgebracht zoals ‘COLORS Live in New York’, ‘LET ME – a colors encore’ en ‘Falling Higher’. Volgens Gaidaa is soul niet alleen lief, blij of verdrietig, maar is het écht. Het heeft een echte kwetsbaarheid met verschillende lagen. “Iemand je ziel laten zien, is alles laten zien.”

Voorafgaand aan het concert - vanaf 18:00 uur - krijg je ook avondtoegang tot Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum is hét museum voor kunst, cultuur en geschiedenis in hartje ‘s-Hertogenbosch. Het is de trotse thuisbasis van Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh. Maar ook internationale topkunstenaars en jonge talentvolle makers krijgen een podium. 

De 
TUINSESSIES worden gepresenteerd door Theater aan de Parade, Het Noordbrabants Museum, Willem Twee muziek & beeldende kunst en DUKEBOX.

Za 02 juli 2022 - 20:00

Het Noordbrabants museum - Tuin

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 22,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur
  • Einde 22:00 uur