Menu
Sluit
Remy van Kesteren
  • Klassieke muziek

Remy van Kesteren

Muses

Do 14 maart 2024 - 20:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 29,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Geprezen door de New York Times als een "briljante harpist", klinkt het als Remy van Kesteren (1989) de harp bespeelt alsof je het nog nooit eerder hebt gehoord. Toen Remy vijf jaar oud was en betoverd werd door het geluid van het instrument in een tuin, wist hij meteen dat dit het was. Hij groeide uit tot een internationaal gerenommeerde harpist, won allerlei prijzen en competities, en trad op in concertzalen over de hele wereld. Maar toen Remy de leeftijd van 25 bereikte, besefte hij: dit is het niet meer. Niet alles ervan.

Dit besef leidde in 2016 tot "Tomorrow Eyes", het grensoverschrijdende album met een aantal stukken gecomponeerd door Remy zelf. Hij ging van soleren met wereldberoemde orkesten naar optredens in clubs en op popfestivals, solo, met zijn band en met The Analogue Robot Orchestra. Door effecten en loop-pedalen op zijn harp te gebruiken, en deze te combineren met synthesizers en beats, heeft Remy de intentie om de grenzen van zijn instrument te verkennen en vervolgens te verbeteren. Daarom is hij de enige persoon ter wereld met een speciaal ontworpen en vervaardigde harp met 49 snaren: de Salvi Réus, gefinancierd door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. En hij blijft de harp naar nieuwe, onontdekte gebieden brengen: net zo thuis in clubs, Mysteryland en Down the Rabbit Hole als in het Koninklijk Concertgebouw. Met deze harp volgde Remy zijn debuutalbum op met het baanbrekende "Shadows" (2019), "An Alternative Soundtrack to the Motion Picture..." (2020), vier EP's (2020-2022) en zijn laatste plaat "Muses" (2023), met zijn 9 inspiratie-muzen waaronder Radiohead, Kendrick Lamar, Bon Iver, Satie en Sibelius.

Remy houdt ervan om samen te werken: met dans (Het Nationale Ballet in 2014 en 2017), film (Oscarwinnende regisseur Michael Dudok De Wit), en talloze muzikanten, waaronder singer-songwriter Fink die "Shadows" medeproduceerde. Hij is de artistiek directeur van het Dutch Harp Festival, dat elke twee jaar plaatsvindt in TivoliVredenburg, Utrecht.

Do 14 maart 2024 - 20:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 29,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:30 uur