Menu
Sluit
Over humor en cancelculture: een cultureel symposium
  • TP huisgenoten
  • Theatercollege

Over humor en cancelculture: een cultureel symposium

Koningstheateracademie & Theater aan de Parade, onder leiding van Minou Bosua en Michiel Lieuwma

Vr 01 juli 2022 - 19:00

Werkwarenhuis

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 19:00 uur
  • Einde 23:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: Werkwarenhuis

We leven in een tijd waar we altijd op onze woorden moeten letten. Uit angst om iemand te kwetsen, het verkeerde te doen of in het ergste geval: gecanceld te worden. Studenten van de Koningstheateracademie gaan met elkaar in gesprek over de rol van humor, de grenzen van vrijheid en hoe humor acteert in kunst. Onder leiding van theatermakers Minou Bosua en Michiel Lieuwma creëren we een veilige plek waar alles gezegd mag worden.

Steeds meer mensen ervaren een klimaat van censuur en zelfcensuur. Tegenwoordig mag je bijna niets meer zeggen. Juist dan is het nodig om een radicale tegenbeweging te maken. Daarom organiseert Theater aan de Parade samen met de Koningstheateracademie en het Werkwarenhuis een humorsymposium in de geest van de oude Grieken: discussiëren, debatteren, eten, drinken én dansen.

Net als de oud-Griekse traditie gaan we met elkaar in gesprek over de rol van humor. Samen met theatermakers Minou Bosua en Michiel Lieuwma maken we een nieuwe én veilige haven waarin niets onbespreekbaar blijft en alles gezegd mag worden. Want als we écht niets meer mogen zeggen, dan is er voor comedian, humorist, cabaretier of nar in deze wereld geen plek meer…

Dit eenmalige culturele symposium is een onderdeel van onze humor matters thema lijn, als spin-off van The Funniest Festival Ever. De avond bestaat uit een gesprek met studenten van de Koningtheateracademie. Tussen de gesprekken door krijg je een heerlijke en simpele maaltijd geserveerd, gemaakt door de studenten van de Koningstheateracademie.

Over Minou Bosua
Minou is sinds 2016 artistiek leider, schrijver en actrice van theatergezelschap MINOUX. Platform voor bewustzijnsamusement. In nauwe samenwerking met haar artistieke team ontwikkelt zij een gezelschap dat zich specialiseert in het maken van eigenzinnige voorstellingen. Altijd in een mix van disciplines: cabaret-theater-documentaire-co-creatie en participatie. Daarnaast produceren zij sociaal-maatschappelijke projecten vanuit 's-Hertogenbosch.

Over Michiel Lieuwma
Michiel Lieuwma is schrijver en theatermaker. Vorig jaar stond hij op het podium tijdens The Funniest Festval Ever waar hij vertelde dat er in elk onderwerp humor kan zitten. Hij werkte voor VPRO, De Correspondent, De snijtafel, Het Zuidelijk Toneel en Orde van de Dag.

  • De voorstelling is inclusief een simpele maaltijd, gemaakt door de studenten van de Koningstheateracademie
  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten

Vr 01 juli 2022 - 19:00

Werkwarenhuis

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 15,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 19:00 uur
  • Einde 23:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje