Menu
Sluit
Opera op Zondag
  • Klassieke muziek
  • Familie, je hebt ze (niet) voor het kiezen

Opera op Zondag

Elenora Hu & Gilbert den Broeder

Zo 17 oktober 2021 - 11:00

Willem Twee toonzaal

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 20,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 11:00 uur
  • Einde 12:00 uur

Theaterlocatie: Willem Twee toonzaal

Sopraan Elenora Hu (1995) was een van de grote ontdekkingen tijdens het Grachtenfestival Amsterdam 2019 en de grote winnaar van de Royal Virginia Zeani Competition (2019). Het publiek kon geen genoeg krijgen van haar natuurlijke geluid, grote muzikaliteit en uitzonderlijke techniek. Gilbert den Broeder is pianist en veel gevraagd liedbegeleider. Vanmiddag brengen de twee hun talenten samen in een waanzinnig klassiek concert.

Elenora nam deel aan verschillende masterclassen waaronder die van de IVC Bel Canto Summerschool, Maarten Koningsberger, Kirsten Schötteldreier en Thomas Quasthoff (Koninklijk Concertgebouw). In 2020/2021 was Elenora één van de acht zangers uitgekozen voor de Mozart Masterclass & More van het IVC te Den Bosch. In 2018 maakte zij haar operadebuut als de Gravin in Le Nozze di Figaro tijdens het Mediterranean Opera Studio Festival in Sicilië.

Elenora studeerde aan het HKU Utrechts Conservatorium onder Dobrinka Yankova en daarbuiten onder Nelly Miricioiu. Daarnaast is zij ook alumna van de Universiteit Leiden. Als artiest en zangeres is zij geprezen voor haar natuurlijke geluid, muzikaliteit en uitzonderlijke techniek.

Pianist Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Zijn muziekcarrière startte bij het Conservatorium in Amsterdam waar hij piano studeerde. Hij werkte samen met o.a. Eva Maria Westbroek, Diana Damrau, Roberta Alexander, Régine Crespin, Cristina Deutekom, Thomas Hampson, Christian Gerhaher en Thomas Quasthoff.

Gilbert was solorepetitor voor de vocale concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam, waaronder die met dirigenten als Mariss Jansons, Bernard Haitink, Gustavo Dudamel en Andris Nelsons.

Vandaag de dag verleent zijn medewerking aan De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio en Opera Forward Festival en is werkzaam als vocalcoach voor ITA (Internationaal Theater Amsterdam). Daarnaast is hij pianist voor diverse concoursen zoals het IVC (Internationaal Vocalistenconcours te 's-Hertogenbosch) en The Belvedere International Singing Competition. Tijdens deze concoursen vielen meerdere zangers die hij coachte in de prijzen of schopte het tot de finale.

Geniet tijdens het intieme en sfeervolle concert van een heerlijk stuk taart terwijl je oren gestreeld worden door de prachtige muziek van sopraan Elenora Hu en pianist Gilbert den Broeder.

Het stuk taart en een kop koffie of thee zit bij de prijs inbegrepen.

sopraan.elenora-hu.nl
gilbertdenbroeder.nl

Beeld: Rahul Gandolahage

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Zo 17 oktober 2021 - 11:00

Willem Twee toonzaal

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 20,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 11:00 uur
  • Einde 12:00 uur