Menu
Sluit
Oma is een avatar (8+)
  • Jeugd & familie

Oma is een avatar (8+)

HNTJong

Za 12 februari 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 15,00
  • Vriendenprijs € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3*

BFF’s Zoë en Amani hebben beiden hun oma verloren. Voor beiden voelt het als een groot gemis. Ze besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality, op zoek naar een uitweg voor hun verdriet. Maar is ‘weg uit deze wereld’ wel voor altijd ‘weg’?

Het verlies van hun oma’s is voor de vriendinnen Zoë en Amani een groot gemis. Daarom besluiten ze nieuwe oma’s te maken in virtual reality. Oma wordt een Avatar. Net als in ‘The Sims’, maar dan in 3D. Ze kunnen oma’s helemaal opnieuw verzinnen: van karaktertrekken tot aan de vorm van hun neus. Ze duiken steeds dieper in de digitale wereld op zoek naar de perfecte oma.

Maar in die wereld raken Zoë en Amani steeds verder verdwaald. De echte wereld blijft maar doordenderen terwijl de twee vriendinnen een uitweg zoeken voor hun verdriet. Hoe kun je nog afscheid nemen als iedereen eindeloos doorleeft op social media?

In Oma is een Avatar nemen we met zelfverzonnen rituelen afscheid van huisdieren, familieleden, fantasievriendjes en influencers. Online kun je iemand steunen met emoji’s, stickers en hashtags. Maar hoe steun je iemand offline die net een dierbare verloren heeft?

Regisseur Eva Line de Boer maakt een snelle en actuele montagevoorstelling en neemt je mee in haar fascinatie voor rituelen rondom rouwen en de dood. Ze vertelt daarover: “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het bespreekbaar maken van de dood. We gaan er vaak krampachtig mee om; alsof het geen onderdeel van het leven mag zijn. Ik verheug me erop om schoolkinderen hierover te interviewen en samen na te denken over nieuwe online en offline afscheidsrituelen.”

www.hnt.nl  

Beeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

*Let op: vanwege de huidige coronamaatregelen is er een andere zaalindeling. Dit betekent dat onze collega's je naar een zitplaats begeleiden. Zo zorgen we ervoor dat er voor iedereen plaats is én je voldoende afstand houdt ten opzichte van andere bezoekers. We hopen hiervoor op je begrip!

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
  • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Za 12 februari 2022 - 15:00

PERRON-3

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 15,00
  • Vriendenprijs € 12,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 15:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje