Menu
Sluit
ODE aan Doe Maar
 • Muziek
 • Popmuziek

ODE aan Doe Maar

Mevrouw van Heck, The Feel People ft. Gewoon Johan, Line Up, Boogaloo, Some Kind Of Stranger

Vr 03 mei 2024 - 19:30

Pleinzaal staand

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 15,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 01:00 uur

Vier de muzikale spirit van Den Bosch tijdens het nieuwe festival: ODE. In samenwerking met de befaamde heren van Mevrouw van Heck, bieden we voor gepassioneerde amateursbands uit de stad en regio een uniek platform waar zij hun muzikale kunsten kunnen vertonen. Tijdens deze eerste editie spelen de bands hun eigen muziek en geven ze een draai aan een legendarische hit van Doe Maar. 

Doe Maar was een Nederlandse popgroep die invloeden uit onder andere ska, punk en reggae combineerde tot een eigen nederpop-geluid. Met nummers als Pa, Nederwiet, Doris Day, De Bom en 1 Nacht Alleen wisten de mannen menig tienerharten (vooral van de vrouwen) te veroveren.

Tijdens ODE spelen lokale amateurbands hun eigen muziek en geven ze ook een eerbetoon aan het tijdloze geluid van Doe Maar dat al generaties lang inspireert. Maar dat is nog niet alles! Als kers op de taart zal een deskundige jury beslissen welke ode het meest ontroerend, meeslepend en authentiek is. De prijs? Een dagje in de studio, waar deze opkomende sterren hun eigen muzikale meesterwerk kunnen creëren.

Mis deze muzikale happening van lokale talenten en tijdloze muziek niet!

Over Mevrouw van Heck
De band Mevrouw van Heck heeft ’t allemaal meegemaakt. De preutse jaren '50. De heftige jaren '60 en '70. De woelige jaren '80. De opkomst van de Soul, R&B en Funk. Steevast genietend van een Caballero zonder filter. En een zoete Moezel zonder ijs. Modes kwamen en verdwenen, maar daar heeft ze nooit aan meegedaan. Ze was en is altijd zichzelf. Schijt aan de buren. Nooit heeft ze zich gebonden. Ze genoot van het moment. Niet lullen maar poetsen. Niet kiezen maar knallen. Da’s typisch mevrouw van Heck. Haar optredens zijn altijd bijzonder en mag je beslist niet missen.

The Feel Good People ft. Gewoon Johan
The Feel People maakt muziek vanuit het gevoel. Vandaar dat er veel ontstaat in de spontaniteit van improviseren. Met Gewoon Johan worden krachten gebundeld om een eigentijds en eigenzinnig optreden te beleven.

Over Some Kind Of Stranger
Some Kind Of Stranger is een laid-back Indie bandje, waar Folk meets Americana en met hier en daar een vleugje jazz. Het bandje is ontstaan in de vroege coronatijd met Dennis, Susan en Jordi. Na de lock-downs is de band verder uitgebreid met Joris en Loes tot een vijftallige band. Zij schrijven en spelen eigen werk. Naast vooruitstrevendheid is humor een van de ingrediënten dat Some Kind Of Stranger maakt zoals het nu is. Altijd op zoek naar mooie stukjes, kleine liedjes en akkoordenschema’s alles om ideeën ten gehore te brengen.

Over Line Up
De naam zegt alles. Met deze soul, disco en pop coverband heb je een complete line-up voor je evenement. De elfkoppige bezetting, inclusief blazers, staat voor variatie. Alle bandleden willen echter hetzelfde: lekkere muziek en vooral veel plezier maken. Met elkaar en met het publiek. Dat alles levert een breed repertoire op. Niet alleen de bekendste hits, maar ook de ‘vergeten’ pareltjes komen voorbij, van artiesten als Aretha Franklin, Elvis, Bruno Mars, Candi Staton en Marvin Gaye. Ook is er ruimte voor een ‘fout’ uurtje, vol guilty pleasures van bijvoorbeeld Boney M., Wham en Abba.

Wil je als lokale amateurband graag deelnemen aan ODE? Neem contact op met Paul van de Ven van Mevrouw van Heck via: pvandeven5@gmail.com

Foto's: Mevrouw van Heck, Line Up, Nikki-Jo de Bijl & Sietske Drijver en Made By Jane Photography

www.mevrouwvanheck.nl
www.somekindofstranger.com
www.facebook.com/lineupbandnl

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten

Bekijk de video

Vr 03 mei 2024 - 19:30

Pleinzaal staand

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 15,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 01:00 uur