Menu
Sluit
November Music: Maya Fridman & Capella Brabant
  • Klassieke muziek
  • Muziek

November Music: Maya Fridman & Capella Brabant

Ophanim

Do 09 november 2023 - 21:45

Grote Kerk

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 20,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 21:45 uur
  • Einde 23:00 uur

Ophanim luidde de naam van de vlammende wielen van het mythische karos dat profeet Ezechiël in zijn visoenen voor zich zag. Wielen die de mensheid moesten leiden naar goddelijke verlichting en een hemelse opstijging. Dit thema van een spirituele hemelvaart klinkt ook door in de werken die vanavond worden uitgevoerd. 

Op uitnodiging van artist-in-residence, celliste Maya Fridman, voeren studentenensemble fc. Jongbloed, het Brabantse koor Capella Brabant onder leiding van Marc Versteeg en violist Merel Vercammen een spiritueel getint programma uit.

Een wervelwind van klank en inspiratie raast straks over de hoofden van het publiek. Een uitermate gevarieerd concertritueel met een hoofdrol voor Maya Fridmans cellokunsten en Aart Strootmans zelfbedachte, 3d-geprinte muziekinstrumenten. Samen met de hemelse stemmen van Capella Brabant toveren ze de Grote Kerk om in een moderne, sacrale ruimte. 

Op het programma staat onder meer een avontuurlijk, nieuw werk van Maya Fridman in samenwerking met Aart Strootman, Ophanim getiteld. Een compositie voor koor, cello en Strootmans instrumentale inventies bespeeld door het AMPA studentenensemble fc Jongbloed. Andere componisten op het programma vinden inspiratie in de psalmteksten en de poëzie van Oscar Wilde en William Shakespeare. 

Het publiek bevindt zich midden in de voorstelling en wordt omringd door muziek. Naast composities van Maya Fridman en Aart Strootman klinken er werken van spirituele toondichters Kris Oelbrandt, Bart Michiels, John Tavener en Peteris Vasks.

Celliste Maya Fridman is dit jaar artist-in-residence tijdens November Music 2023. Haar veelzijdigheid en virtuositeit komt tot uiting in een aantal diverse concerten met onder meer violist Garth Knox, Maarten van Veen, LudoWic, Capella Brabant en Merel Vercammen.

Programma
John Tavener - Svyati 
Aart Strootman - Nebulous Sorrow
Bart Michiels - De Profundis
Maya Fridman / Aart Strootman - Ophanim
Kris Oelbrandt - Psalm 125
Peteris Vasks – Plainscapes

Maya Fridman - cello
fc Jongbloed o.l.v. Aart Strootman
Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg - koor
Merel Vercammen - viool

www.novembermusic.net 

Beeld: November Music

- Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten.

Do 09 november 2023 - 21:45

Grote Kerk

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 20,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 21:45 uur
  • Einde 23:00 uur