Menu
Sluit
Nationaal Theaterweekend: Pieter de Graaf
 • Klassieke muziek
 • Muziek

Nationaal Theaterweekend: Pieter de Graaf

Indringende pianomuziek van Pieter de Graaf

Vr 27 augustus 2021 - 19:00

Willem Twee toonzaal

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 10,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 20:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: Willem Twee toonzaal

Beleef de neoklassieke, indringende pianomuziek van Pieter de Graaf voor slechts €10,-!

Pieter de Graaf is er de persoon en de pianist niet naar om zich te laten beperken door de begrenzingen van een genre of formule. Daarvoor is zijn creatieve vrijheidsdrang te groot en gaat zijn rusteloze ziel te graag op ontdekkingstocht. 

Op Equinox, zijn sprankelende tweede album, gooit Pieter de Graaf de kleppen open, zoals hij dat zelf zegt. Equinox – de titel staat voor omslag, maar ook balans – is het logische vervolg op Pieters eerdere succesvolle solo-releases uit 2019: zijn bejubelde debuutalbum Fermata en opvolger Vortex, de uit vijf tracks bestaande EP waarmee hij in 2020 een Edison won in de categorie Neoklassiek.

Op zijn nieuwe album klinkt Pieters pianospel veelvuldig en duidelijk zijn voorliefde door voor de romantische, lyrische, weelderige aanpak. Zijn vingers en zijn gemoed kunnen dat weer aan. De RSI heeft hij na vele therapieën met groot geduld en doorzettingsvermogen zo goed als overwonnen. Dat blijkt wel uit de recente show in TivoliVredenburg waar hij 10 uur lang non stop improviseerde op de piano en vleugel.

Het album Equinox wil ook nadrukkelijk een afspiegeling zijn van een nieuwe balans die Pieter in zijn leven heeft gevonden. Fysiek én mentaal. ‘Ik leef gezonder en bewuster, met meer sport en meer rust in mijn privéleven. Ik beleef muziek nu bijna lijfelijk als een helende kracht.’ Op Equinox heeft Pieter de Graaf de kleppen opengezet voor hoop, liefde, warmte, wilskracht en een positieve kijk op het leven. Dat hoor je aan het album af en op 27 augustus in de Willem Twee toonzaal.

Jury Edison Klassiek Awards over Pieter de Graaf: “Een wervelwind, een draaikolk van geluiden en ideeën, urgent en gedecideerd op de plaat gezet. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is: ondanks zijn vernieuwingsdrift klinkt De Graaf helemaal als De Graaf.”

Tijdens het Nationale Theaterweekend in augustus vieren we de feestelijke opening van het nieuwe theaterseizoen. We mogen weer en het wordt mooier dan ooit! Tijdens dit weekend geniet je van de mooiste voorstellingen voor slechts 10 euro.

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten

Bekijk de video

Vr 27 augustus 2021 - 19:00

Willem Twee toonzaal

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Normaal € 10,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 20:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje