Menu
Sluit
Moerstaal - ijzersterk
 • Muziek
 • Popmuziek

Moerstaal - ijzersterk

Thijs Boontjes, Hannah Mae, Droom Dit, Loen & DJ Maarten

Za 11 mei 2024 - 20:00

Pleinzaal staand

Geweest

Prijzen

 • Normaal € 27,50
 • jongeren t/m 25 jaar € 17,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Einde 01:00 uur

Het festival krijgt een andere invulling. Binnenkort meer informatie. Kaartkopers worden geinformeerd. 

Hey daar! Ben jij ook fan van Nederlandstalige popmuziek? Dan is Moerstaal echt iets voor jou! Het concept is ijzersterk: het viert de moderne Nederlandstalige muziek die populairder is dan ooit. In een tijd waarin deze muziek de hitlijsten domineren, bieden we - samen met Willem Twee - een podium aan Nederlandstalige artiesten, die zowel tekstueel als muzikaal iets te zeggen hebben.

Dompel jezelf tijdens deze eerste editie onder in de betoverende klanken van Loen, laat je meeslepen door de dromerige melodieën van Droom Dit, voel de oprechte emotie van Hannah Mae, dans, klap en geniet mee op de ambiance van Thijs Boontjes en sluit de avond af met een knallende afterparty, Dansen in je Moerstaal, met DJ Maarten! Mis deze primeur niet en sluit je aan bij de Nederlandstalige poprevolutie op Moerstaal

Over de artiesten:

Thijs Boontjes
In het gebied ergens tussen dat van de charmante volkszanger en charismatisch rockidool in is er maar één, en dat is Thijs Boontjes. Waar Thijs Boontjes is, wordt gedanst, geklapt en genoten. Waar Thijs Boontjes is, is ambiance. In 2022 speelde Thijs met zijn geweldige band onvergetelijke shows op diverse grote festivals (Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Into The Great Wide Open, HIER-festival Ahoy’). In april 2023 werd Paradiso volledig platgespeeld, en deze zomer staat een aantal zeer aansprekende festivals op de agenda (o.a. Concert at Sea en Dauwpop).

Hannah Mae
Hannah Mae brak eind 2019 door met haar debuutsingle Back To You. Mede dankzij het gebruik van Back To You in een PLUS-commercial werd de single een enorme radiohit, waarmee Hannah veelvuldig te zien en horen was op radio en tv. Voor nu heeft Hannah Mae gekozen de overstap te maken naar Nederlandstalig. De Kerkstraat en het duet samen met de Vlaamse Metejoor Wat Wil Je Van Mij zijn geschreven en geproduceerd met producersduo The Companions en Simon Leferink. Deze laatste song heeft de nummer 2 positie behaald in de Nederlandse Top 40. 

Droom Dit
Seks, geweld, liefde en het gewone leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Loen
Loen neemt je mee in haar originele blik op de wereld, gedurfde uitspraken en immer turbulente liefdesleven. Soms pijnlijk herkenbaar, altijd catchy, een tikkeltje dramatisch en hier en daar een beetje buiten de lijntjes. Verwacht brutale Nederlandstalige pop die je niet alleen kan laten lachen én meezingen, maar ook niet bang is om te zeggen wat jij al de hele tijd zat te denken. Een combinatie van je favoriete indie-popartiesten met poppy melodieën, RnB vocal-runsen een rock-attitude. Alternatieve Nederlandstalige pop, maar met een edge.

DJ Maarten
DJ Maarten schijnt een lichtje op de beste Nederlandstalige plaatjes die jou aan het dansen zetten. Van tijdloze hits tot de nieuwste releases; Maarten belooft ons geen mosterd na de maaltijd, daar heeft hij heus wel kaas van gegeten. ;-)

Foto's door: Rebecca Weltner, Friendly Fire, Jantina Talsma, Koen Kuik & Willem Twee muziek en beeldende kunsten. 

www.thijsboontjes.nl
www.hannahmae.nl
www.ikbenloen.nl 
droomdit | Instagram, Facebook | Linktree 

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten

Bekijk de video

Za 11 mei 2024 - 20:00

Pleinzaal staand

Geweest

Prijzen

 • Normaal € 27,50
 • jongeren t/m 25 jaar € 17,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Einde 01:00 uur