Menu
Sluit
Meet the Classics! - Pieter Wispelwey
 • Klassieke muziek

Meet the Classics! - Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey speelt Bach

Za 12 maart 2022 - 20:30

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: Jheronimus Bosch Art Center

Altijd al iets meer willen weten van klassiek maar niet weten waar je moet beginnen? In Meet the Classics maak je kennis met een aantal Nederlandse musici die je op weg helpen in de wondere wereld van etudes, aria's, suites en symfonieën. Je hoort de mooiste klassieke stukken en presentator Bart de Graaf zorgt voor leuke feitjes en info over de muziek. Na afloop geniet je thuis van de speciale Meet the Classics Spotify lijst, vol met muziektips om lekker verder te luisteren. Kom je ook?

Lyrisch, melancholiek en ronkend: de cello is een prachtig instrument. Solist Pieter Wispelwey weet hem als geen ander te bespelen en soleerde bij de meest vooraanstaande orkesten ter wereld. Vanavond komt een van ’s lands grootste cellisten naar Theater aan de Parade.

Wispelwey is evenzeer thuis op de moderne cello als op de barokcello, met een repertoire dat uiteenloopt van J.S. Bach tot Schnittke, Elliott Carter en speciaal voor hem geschreven composities. Hij studeerde bij Dicky Boeke en Anner Bijlsma in Amsterdam, bij Paul Katz in de Verenigde Staten en bij William Pleeth in Groot-Brittannië. Vervolgens maakte hij wereldwijd naam en faam als talentvol en charismatisch artiest. Vanavond speelt hij Bach Suites 1, 3 en 6. Een klassiek concert om je oren voor te spitsen.

Wispelweys uitvoeringen van de complete cellosuites van J.S. Bach op één avond hebben grote lof geoogst in heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Zijn discografie omvat meer dan zestig titels, waarvan vele bekroond zijn met belangrijke internationale prijzen. Van de belangrijkste werken van Bach, Beethoven, Schubert, Britten, Kodály, Dvorák en Tsjaikovsky maakte hij meerdere opnamen. 

Ook recent gooide Wispelwey hoge ogen met het Vlaams Radio Koor onder leiding van Hervé Niquet, verzorgde hij samen met het Agartha Duo een boeiend project rondom Sofia Goebaïdoelina (Novecento Leuven en Amuz) én soleerde hij op uitnodiging van het Symfonieorkest Vlaanderen in Brahms’ dubbel concerto voor viool (Lorenzo Gatto) en cello.

Pieter Wispelwey bespeelt een 1760 Giovanni Battista Guadagnini cello en een 1710 Rombouts barokcello.  

pieterwispelwey.com

Foto: Caroline Sikkink

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Za 12 maart 2022 - 20:30

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze

Extra informatie

Inclusief drankje