Menu
Sluit
Meet the classics: Laetitia Gerards, Raoul Steffani en Daan Boertien
 • Klassieke muziek

Meet the classics: Laetitia Gerards, Raoul Steffani en Daan Boertien

Recital

Di 11 oktober 2022 - 20:30

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Burendag € 25,00
 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: Jheronimus Bosch Art Center

Ga zitten voor een klassiek concert van ’s lands grootste talenten: sopraan Laetitia Gerards, bariton Raoul Steffani en concertpianist Daan Boertien. Het trio speelt vanavond een geënsceneerde recital. Het thema? De liefde! Geniet van een theatraal concert rondom de humoristische liefdesperikelen uit Hugo Wolfs Italienisches Liederbuch en een aantal romantische duetten van Robert Schumann.

Onze concertagenda stroomt over van de mooie klassieke concerten, maar als we er één in het bijzonder mogen tippen, dan is het dit klassieke concert wel. Nederlandse talenten Laetitia Gerards (sopraan), Raoul Steffani (bariton) en Daan Boertien (piano) spelen een humoristisch duet tussen twee wispelturige geliefden die hun kijk op de liefde geven. Te beginnen met Hugo Wolf (1860–1903) en zijn Das italienisches Liederbuch. Daarna volgt Robert Schumann (1810-1856) met Duetten. Voor de kenner, dit zijn: Er und Sie (Kerner) op. 78/2 in C Tanzlied (Rückert) op. 74/4 in f-kl Unterm Fenster (Burns) op. 34/3 in Fis. Trek jullie mooiste outfit aan en geniet van een romantisch avondje uit.

Laetitia Gerards (1993)
Is een Nederlandse sopraan, onderscheiden met de Concertgebouw Young Talent Award en de eerste prijs van het Prinses Christina Concours. Geliefd bij het publiek om haar ontwapenende podiumprésence en onmiskenbare muzikaliteit, geniet zij van een succesvolle carrière als soliste in concert- en operavoorstellingen. Ze trad op met het merendeel van de Nederlandse professionele orkesten, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Residentie Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Metropole Orkest en Het Orkest van de Achttiende Eeuw. In 2016 maakte zij haar debuut met het Moskou Symfonie Orkest in de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Op uitnodiging van de Stichting Nederland-Amerika gaf zij concerten in Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver.

Raoul Steffani (1992)
Als een van de meest toonaangevende Nederlandse zangers van zijn generatie, is bariton Raoul Steffani recentelijk geprezen door Opernwelt als ‘singing fresh and lyrically clear, with a sensitive interpretation, from an intelligent theatrical distance.’ Hij won de Elisabeth Evertsprijs 2016, de Dutch Classical Talent Publieksprijs 2018 én de Grachtenfestivalprijs 2018. Ook is hij zeer actief als liedzanger en is vaste gast en ambassadeur van het Internationaal Lied Festival Zeist. Ook verschijnt de bariton geregeld op radio en televisie. Hij gaf recitals bij onder meer het Koninklijk Concertgebouw en in de Elbphilharmonie Hamburg, de Megaron Concert Hall in Athene, Muziekgebouw aan het IJ, Muziekgebouw Eindhoven, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en Festival Música en Segura in Spanje, in Los Angeles, San Francisco, Parijs, München en Wenen.

Daan Boertien (1991)
Is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Recentelijk trad hij op met internationaal gevierde zangers zoals Benjamin Appl, Roderick Williams en Thomas Oliemans. Zijn debuut album met bariton Michael Wilmering werd door de internationale pers lovend ontvangen. Sinds 2020 is Daan Boertien als Associate Artist verbonden aan de Dutch National Opera Studio. Hij is nog jong, maar won al vele prijzen. Zo mocht Daan in 2020 de Berenbergprijs bekronen met een prijswinnaarsconcert in de Elbphilharmonie in Hamburg. In 2019 won hij de DAAD-prijs van de Deutscher Akademischer Austauschdienst en in 2018 ontving de pianist de publieksprijs van Dutch Classical Talent samen met bariton Raoul Steffani.

laetitiagerards.com   

raoulsteffani.com

daanboertien.com

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Di 11 oktober 2022 - 20:30

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Burendag € 25,00
 • Normaal € 25,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Extra informatie

Inclusief drankje