Menu
Sluit
Lunschkonzert Brôôd mee Spèk
 • Carnaval

Lunschkonzert Brôôd mee Spèk

De Kikvorschen

Vr 09 februari 2024 - 12:11

Pleinzaal staand

Geweest

Prijzen

 • Normaal € 14,00
 • Voorverkoop € 13,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 12:11 uur
 • Geen pauze
 • Einde 14:30 uur

De Kikvorschen organiseren dit jaar voor de 15e keer het Lunschkonzert Brôôd mee Spèk. Een authentiek Oeteldonkse muzikale traktatie voor de Bosschenaren en Oeteldonkers die zich aan het opwarmen zijn voor de Oeteldonkse carnaval en wat bekend staat als “D’n bèste bôôjum veur d’n Oeteldonkse Carnaval”.

“Vorig jaar kampeerden we nog in een superdeluxe tent op de Parade; komende editie kan de fanfare optreden in het spiksplinternieuwe Hoftheater! De Kikvorschen zijn trots dat als uitverkorenen hun eigen concert kunnen aanbieden aan hun, vaak jarenlang al trouwe bezoekers!”

De fanfare brengt na samen met de houten instrumenten voorzien van mirletons, dit keer aangevuld en bespeeld door de muzikaole seksie van de Club van Dassendragers, de enige originele Kikvorschensound ten gehore. Het wordt een groot feest van herkenning. De bekende zangeressen Thea van de Wildenberg, Christien van Lieshout, en zangers Toine Vissers en Ad van Osch nemen als onvervalste operazangers verschillende zangnummers voor hun rekening. Speciaal voor dit konzert zingen bovendien verschillende leden uit de Hofhouding van Prins Amadeiro enkele vorstelijke nummers. De prachtige hit van de Hofmachinst “Hoog Groen” zal zeker ten gehore worden gebracht!

Speciale muzikale gasten

Bij de editie 2024 zijn er zeer bijzondere artiesten die door de fanfare worden begeleid; namelijk de Oeteldonkse Divao Loïs van de Ven. Loïs is bekend in Oeteldonk, ’s-Hertogenbosch, regionaal, maar ook landelijk en in het buitenland (Spanje, Duitsland). Overal heeft zij haar muzikale strepen al verdiend in diverse musicals en muzikale topevenementen. In Oeteldonk heeft zij bijvoorbeeld het prachtige nummer “Blauw” neergezet tijdens het Kwèkfestijn.

Daarnaast zijn na hun première in 2023, De Henkies weer van de partij. Dit duo is jarenlang te vinden geweest in de hoogste regionen van het Oeteldonkse Kwèkfestijn met hun prachtige nummers die nu al evergreens genoemd worden. Ze waren de afgelopen editie niet op de Kwèk; de bezoekers van het Lunschkonzert kunnen ze wél verwelkomen!

Op carnavalszondag 1930 werd Fanfare De Kikvorsch door Prins Amadeiro XVI benoemd tot Hofkapel der Amadeiro’s, Dynastie der Prinsen van Oeteldonk. Traditioneel zal tijdens het Lunschkonzert het Kikvorschenvaandel door de minister van Protocol van de Oeteldonksche Club van 1882, worden gewisseld met het Vaandel van de Hofkapel.

De bezoekers genieten allemaal van brood met spek en ander lekkers. Een borreltje bij binnenkomst zal niet ontbreken, en tijdens het konzert zullen de Kikvorschvrouwen nog vele andere hapjes uitdelen.
Iedereen wordt natuurlijk in carnavaleske kleding verwacht. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Deze kunnen niet gereserveerd worden, hier geldt simpelweg, wie het eerst komt, het eerst zit!
Er is voldoende ruimte voor minder mobiele bezoekers.

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten
 • Kaarten zijn tot en met 6 februari verkrijgbaar voor € 13,-, (Op 9 februari is de entree € 14,-)

Vr 09 februari 2024 - 12:11

Pleinzaal staand

Geweest

Prijzen

 • Normaal € 14,00
 • Voorverkoop € 13,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 12:11 uur
 • Geen pauze
 • Einde 14:30 uur