Menu
Sluit
Lunchconcert Aires Tropicales
  • Muziek

Lunchconcert Aires Tropicales

Wo 02 november 2022 - 12:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 7,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 12:30 uur

Theaterlocatie: Willem Twee Toonzaal

De overtuigende winaar van de Fontys Toonzaal Chamber Music Contest 2022: het wervelende blaaskwintet Aires Tropicales pakt opnieuw het podium van de Toonzaal.

Aires Tropicales Woodwind Quintet bestaat uit Spaanse en Cubaanse musici, Karla Hernández (Hoorn), Ninián Rodríguez (Klarinet), Alicia Haro (Fluit), Jorge Ruíz (Hobo) en Silvia Ruiz (Fagot). Het kwintet vond zijn oosprong in oktober 2021 aan de Fontys Academie voor Muziek en Podiumkunsten. De musici laten zich bij het spelen van hun muziek zowel door het ritme als door het hart leiden, wat leidt tot een opvallende benadering van de traditionele kamermuziekcontext. Hun muziek valt op door de samensmelting van een sterke energie en scherpe contrastelementen, waarmee ze verschillende ritmes kunnen benadrukken. In de ritmes herken je vooral Spaans en Cubaanse invloeden, de landen waar de musici vandaan komen.

Aires Tropicales combineert verschillende contrasterende stukken, om een ​​rijke uitvoering te creëren met een verscheidenheid aan stijlen, die elk optreden speciaal en plezierig maken. Hun onderscheidende manier van muziek maken nodigde uit om deel te nemen aan een groot aantal concerten op Fontys Hogeschool, en steeds meer concerten daarbuiten.

Ze wonnen de eerste prijs in de finaleronde van het Fontys Willem Twee Chamber Music Contest in Den Bosch, in april 2022. Ze hebben deelgenomen aan het internationale kamermuziekconcours in Valencia, Spanje in juli 2022, waar ze de tweede prijs wonnen. In oktober 2022 wonnen ze de tweede prijs op de Carlo Maria Giulini International Competition. Als toekomstige projecten zijn ze gekozen voor een Fontys-project om een ​​album-cd op te nemen, begeleid door Frerik de Jong, samen met Marcus van den Munckhof.

Voor Aires Tropicales staat voorop dat hun optredens de rijkdom presenteren van de ritmes en melodieën die hun repertoire met zich meebrengt.

Ze maken muziek om emoties over te brengen die de partituur overstijgen.

Op het programma:
Paul Hindemith 
Kleine Kammermusik Op. 24 No. 2

György Ligeti
Six Bagatelles 

Paquito D’Rivera 
Aires Tropicales Suite

Wo 02 november 2022 - 12:30

Willem Twee Toonzaal

Geweest

Prijzen

Vanaf € 7,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 12:30 uur