Menu
Sluit
Koffie bij de Piano
 • Klassieke muziek
 • Echt Bosch

Koffie bij de Piano

IJzerloo & Hansen

Wo 12 juni 2024 - 12:30

Tuinkamer

Prijzen

 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 12:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 14:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Koffie bij de Piano is al ruim 20 jaar een begrip in 's-Hertogenbosch. Sinds 2002 biedt Theater aan de Parade met de concertenreeks aanstormend pianotalent een podium om concertervaring op te doen. Jonge pianisten worden geselecteerd uit binnen- en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen! En bij ieder concert is er een jonge presentator die zorgt voor een interview met de musicus, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.

In de serie pianoconcerten mag een pianoduo natuurlijk niet ontbreken. Op 12 juni worden 4 muzikale handen aangestuurd door een boeiend pianoduo: IJzerloo & Hansen. 

IJzerloo & Hansen

Marianne en Maureen zijn een jong en talentvol quatre-mainsduo. Al sinds hun twaalfde spelen ze beiden met veel plezier vierhandig. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam, waar ze les krijgen van pianist Nino Gvetadze. Hun spel kenmerkt zich door een zeer subtiele en verzorgde aanslag. "Al 10 jaar spelen wij met veel plezier vierhandig en hebben allerlei leuke concerten mogen geven, waar het publiek altijd heel enthousiast op reageert", aldus het duo. Dankzij hun aandacht voor detail en hun toewijding aan de muziek weet dit duo het publiek keer op keer te verrassen.

Maureen van IJzerloo (2003) begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen en deed op 11-jarige leeftijd deed auditie bij de Havo/Vwo voor muziek en dans in Rotterdam, waar ze werd toegelaten en les kreeg van Amelia Santoso en pianiste Stéphane De May. In 2021 kreeg ze pianoles van meesterpianist Wibi Soerjadi. Op speciale uitnodiging nodigde Wibi Soerjadi haar uit om deel te nemen aan een van zijn zomercursussen in villa Peckedam. Daar voerde ze samen met Wibi het 12e pianoconcert van Mozart uit. Inmiddels is ze een van zijn pianostudenten en volgt ze regelmatig masterclasses bij hem.

Marianne Hansen (2003) komt uit Barendrecht en kreeg tevens les van Stephane de May. Zij trad al op 11 jarige leeftijd op. In 2020 speelde ze op het Festival van d’Anniviers-Grimentz, Zwitserland. 

Op aanraden van hun docente begon het duo op hun twaalfde met quatre-mains. Twee handenparen op één piano vraagt veel beheersing en concentratie. Door hun passie en eindeloos oefenen voeren de jonge pianistes dit op hoog niveau uit. 

Een ontdekkingsreis door Theater aan de Parade

Na een tijdelijk onderkomen bij Podium Azijnfabriek ten tijde van de verbouwing van het theater, keert de zondagse Koffie bij de Piano in het nieuwe theaterseizoen 2024-2025 terug naar Theater aan de Parade. Daarnaast presenteren we dit voorjaar al 3 Koffie bij de Piano concerten op verschillende locaties in het theater. De Huiskamer, de Tuinkamer, het Forum of het Theatercafé, wat is de ideale plek voor de concertenreeks? Ontdek het mee op drie woensdagen in het voorjaar.

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten
 • Inclusief koffie of thee

Zie ook de andere Koffie bij de Piano concerten: 

Bekijk de video

Wo 12 juni 2024 - 12:30

Tuinkamer

Prijzen

 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 12:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 14:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje