Menu
Sluit
Horn of Plenty: Women on Horns
 • Muziek

Horn of Plenty: Women on Horns

Amsterdam Art Orchestra en TrioToledo + 2

Vr 08 maart 2024 - 20:15

Pleinzaal

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal (rang 1) € 22,50
 • Normaal (rang 2) € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:15 uur
 • Met pauze
 • Einde 22:15 uur

Saxofonist en componist Marike van Dijk heeft een paar van de meest uitgesproken Nederlandse jazzmusici om zich heen verzameld in het Amsterdam Art Orchestra (AmAO). Een vooruitstrevend gezelschap qua muziek én samenstelling, want de band  bestaat voornamelijk uit vrouwen. In het voorprogramma staat TrioToledo + 2. Dit is het kersverse kwintet van saxofonist Wies van Toledo: één van de nieuwe, reizende sterren van de Nederlandse jazz.

Amsterdam Art Orchestra (AmAO)
Het Amsterdam Art Orchestra (AmAO) is een recent opgerichte bigband onder leiding van Marike van Dijk met Europese toppers als Tineke Postma en Jasper Blom, maar ook jongere talenten als Ella Zirina, Wies van Toledo en Suzan Veneman. Het richt zich op het spelen van avontuurlijke en nieuwe bigbandmuziek, voornamelijk gecomponeerd door haar eigen leden. Marike richtte de band op met als doel een origineel geluid te creëren en jonge vrouwen in de jazz te ondersteunen. Dit leidde tot een opvallende formatie met een meerderheid van vrouwen.

De band bestaat uit Tineke Postma, Marike van Dijk, Jasper Blom, Jessie Brevé en Wies van Toledo op de saxofoon, Nabou Claerhout, Juliane Gralle, Louk Boudesteijn, Vincent Veneman op de trombone, Suzan Veneman, Ellister van der Molen, Alvaro Jimenez en Diederik Rijpstra op de trompet, Ella Zirina op de gitaar, Franz von Chossy op de piano, Anne Mette Iversen op de bas en Mareike Wiening op drums.

TrioToledo + 2
Met slechts 17 lentes is Wies veruit de jongste muzikant die door Marike van Dijk werd benaderd om deel te nemen aan haar nieuwe big band. Sinds 2023 studeert Wies aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij zich ontwikkeld als één van de grote jazztalenten van Nederland. Hier verfijnt zij niet alleen haar techniek, maar ontwikkelt ze ook haar compositietalent waarbij zij zich laat inspireren door Kika Sprangers, Loek van Den Berg, Melissa Aldana en Mark Turner en meer. 

Op dit conservatorium leerde zij ook de tevens zeer jonge getalenteerde muzikanten van haar kwintet kennen: Pablo Nicolas Rojo (trompet), Twan Ransijn (drums), Felix Hoezen (piano) en Veerle van der Wal (double bas). Hun optreden bij Horn of Plenty, in het voorprogramma van het AmAO, is de officiële première van het kwintet, waar we naar verwachting de komende jaren nog veel van zullen gaan horen.

Horn of Plenty: Experience the hottest horns to the fullest!
Women on Horns met het Amsterdam Art Orchestra en TrioToledo + 2 is onderdeel van het festival Horn of Plenty. Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt ’s-Hertogenbosch weer roze voor dit grote blaasmuziekspektakel van Nederland. Samen met trompettist Eric Vloeimans zet Horn of Plenty de blaasmuziek maar liefst zeven dag lang, verspreid over de meest prominente podia van de stad, in het zonnetje. Het wordt een kleurrijk spektakel, waarbij de meest uiteenlopende genres aan bod komen. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten en laat je omverblazen door dit meerdaagse feest van de blaasmuziek. Ga voor meer info naar: hornofplentyfestival.nl.   

Horn of Plenty wordt mede mogelijk gemaakt door BIMpro, CultuurfondsMingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek, Jazzwerkplaats Den Bosch, Verkadefabriek en vrienden van Theater aan de Parade.  

www.marikevandijk.com

Beeld: Bart Grietens

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten

Bekijk de video

Vr 08 maart 2024 - 20:15

Pleinzaal

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal (rang 1) € 22,50
 • Normaal (rang 2) € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:15 uur
 • Met pauze
 • Einde 22:15 uur