Menu
Sluit
Horn of Plenty: Saxophone Workshop
  • Muziek
  • Jazz

Horn of Plenty: Saxophone Workshop

Artvark Saxophone Quartet

Za 09 maart 2024 - 10:00

Huiskamer

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 39,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 10:00 uur
  • Einde 14:00 uur

Saxofonisten en liefhebbers van de saxofoon opgelet: het Artvark Quartet organiseert tijdens Horn of Plenty een maar liefst drie uur durende workshop! Je begint met een kijkje in de keuken, gaat daarna zelf aan de slag en sluit de ochtend af met een Zuid-Afrikaans muziekstuk. Daarna staat er nog een lekkere lunch voor je klaar in het nieuwe Theatercafé. Beter kun je de zaterdag niet beginnen!   

Artvark Saxophone Quartet
Een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is, dat is Artvark! Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Artvark is bekend van de gerenommeerde muziekpodia, festivals en theaters in Nederland. Het kwartet speelde op grote internationale festivals zoals het North Sea Jazz Festival, het Caïro Jazzfestival, het Bohemia Jazzfestival in Praag, en toerde meerdere malen in Zuid Afrika. Naast de ‘solo’-concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’ Diaye Rose, de Deense indie-rockband Efterklang en de wereldberoemde minimal music componist Philip Glass.

‘If it can be said for jazz players: they rocked the house.... ‘- The Daily News Egypt

Workshop
De saxofoon workshop start met een kijkje in de keuken. Artvark speelt een aantal stukken van hun laatste kwartet-album en vertelt over het ontstaan en de opbouw van die muziek. Daarna is het tijd om zelf te gaan spelen. De groep wordt in verschillende niveaus opgesplitst en gaan onder begeleiding van een van de Artvarkens aan de slag met een originele compositie van het kwartet. De ochtend wordt afgesloten door met z’n allen een Zuid-Afrikaans stuk te gaan spelen. Deze workshop komt tot stand in samenwerking met Jazzwerkplaats Den Bosch: www.jazzwerkplaats.nl.

Inclusief lunch
Van al dat spelen, krijg je natuurlijk trek! Daarom wordt er na afloop van de workshop een lekkere lunch voor je geserveerd in het Theatercafé. Het lunchbuffet bestaat uit zuurdesemboterhammen met divers luxe beleg, zoals carpaccio met truffelmayonaise, tonijnsalade en boerenkaas. Bovendien mag je de hele dag ochtend onbeperkt koffie, thee en water drinken. De lunch wordt je aangeboden door Happaz Sfeercatering.  

Horn of Plenty: Experience the hottest horns to the fullest!
De Saxophone Workshop van Artvark is onderdeel van het festival: Horn of Plenty. Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt ’s-Hertogenbosch weer roze voor dit grote blaasmuziekspektakel van Nederland. Samen met trompettist Eric Vloeimans zet Horn of Plenty blaasmuziek maar liefst zeven dag lang, verspreid over de meest prominente podia van de stad, in het zonnetje. Het wordt een kleurrijk spektakel, waarbij alle genres aan bod komen. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten en laat je omverblazen door dit meerdaagse feest van de blaasmuziek. Vanaf drie concerten en meer ontvang je korting op je tickets. Ga voor meer info naar: hornofplentyfestival.nl.   

Horn of Plenty wordt mede mogelijk gemaakt door BIMpro, CultuurfondsMingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek, Jazzwerkplaats Den Bosch, Verkadefabriek en vrienden van Theater aan de Parade.  

www.artvarksq.com

  • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten
  • Artvark Saxophone Quartet

Bekijk de video

Za 09 maart 2024 - 10:00

Huiskamer

Geweest

Prijzen

  • Normaal € 39,50

Programma

  • Aanvang voorstelling 10:00 uur
  • Einde 14:00 uur