Menu
Sluit
Horn of Plenty: Mesmerizing Morning Coffee
 • Muziek
 • Jazz

Horn of Plenty: Mesmerizing Morning Coffee

Koen Smits & Sjoerd van Eijck

Zo 10 maart 2024 - 11:00

Willem Twee toonzaal

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 16,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 11:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 12:00 uur

Word rustig wakker bij dit zondagochtendconcert van pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits. Al ruim tien jaar vrienden, zowel binnen als buiten de muziek, spelen ze sinds 2014 samen in uiteenlopende gezelschappen, zoals in het trio Mudita met zangeres Sanne Rambags en in het kwartet OAK. De vriendschappelijke samenwerking was uiterst vruchtbaar met meerdere albums, optredens in binnen- en buitenland en zelfs een Edison. Op Horn of Plenty trappen ze hun nieuwe project als duo af.

De afgelopen tien jaar hebben Sjoerd en Koen in talloze bands, ensembles en samenstellingen gespeeld. Voor het spelen in duo hebben ze speciaal nieuwe composities voor zichzelf geschreven met hun gezamenlijk ervaringen in het achterhoofd. Tien jaar vriendschap, ingespeeld op elkaar en gevierd op het podium.

Koen Smits
Trompettist, componist en improvisator Koen Smits (Tilburg, 1991) beweegt zich tussen diverse werelden, altijd op zoek naar muzikaal avontuur. Koen z’n spel laat zich niet vangen in een genre en hij laat zich niet graag beperken door hokjes denken.

Na vele samenwerkingen met onder andere Eric van der Westen, OAK, Kika Sprangers, Gulli Gudmundsson, Jeroen van Vliet gaat Koen in 2023 de studio in voor zijn eerste release onder eigen naam. Naast trompettist, is Koen ook docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, speelt hij bij het Paradox Jazz Orkest, mixt hij plaatjes bij Studio de Vijver, speelt hij met blazerssectie The Hornaments voor TV en studio en is hij remplaçant bij het Metropole Orkest.

Sjoerd van Eijck
Sjoerd van Eijck is een muzikant en componist uit Breda, geboren in 1992. Hij studeerde in 2016 af aan het Conservatorium Tilburg en volgde lessen bij gerenommeerde jazzpianisten zoals Jeroen van Vliet, Rembrandt Frerichs, Harmen Fraanje en Wolfert Brederode.

Sjoerd heeft de afgelopen jaren zijn stem laten horen in de Nederlandse jazzscene als pianist van o.a. OAK, Mudita en Eric Vloeimans’ nieuwe band Hotspot. Zijn lyrische speelstijl kenmerkt zich door de klassieke benadering van de piano, waarbij de hang naar schoonheid in elke noot te vinden is. Zijn composities en speelstijl getuigen van gedegen vakmanschap, waarbij hij opvalt door zijn toucher en rijke kleurenpalet.

Horn of Plenty: Experience the hottest horns to the fullest!
Mesmerizing Morning Coffee met Koen Smits & Sjoerd van Eijck is onderdeel van het festival: Horn of Plenty. Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt ’s-Hertogenbosch weer roze voor dit grote blaasmuziekspektakel van Nederland. Samen met trompettist Eric Vloeimans zet Horn of Plenty blaasmuziek maar liefst zeven dag lang, verspreid over de meest prominente podia van de stad, in het zonnetje. Het wordt een kleurrijk spektakel, waarbij alle genres aan bod komen. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten enn laat je omverblazen door dit meerdaagse feest van de blaasmuziek. Vanaf drie concerten of meer ontvang je korting op je tickets. Ga voor meer info naar: hornofplentyfestival.nl.   

Horn of Plenty wordt mede mogelijk gemaakt door BIMpro, CultuurfondsMingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek, Jazzwerkplaats Den Bosch, Verkadefabriek en vrienden van Theater aan de Parade.  

www.koensmitsmusic.com & www.sjoerdvaneijck.nl   

Beeld: Sterk-Water & Lenny Oosterwijk

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten

Bekijk de video

Zo 10 maart 2024 - 11:00

Willem Twee toonzaal

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 16,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 11:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 12:00 uur