Menu
Sluit
Horn of Plenty: Horns & Electronics
 • Muziek
 • Horn of Plenty

Horn of Plenty: Horns & Electronics

ESINAM & Morris Kliphuis

Di 05 maart 2024 - 20:30

Willem Twee toonzaal

Prijzen

 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 22:15 uur

Horn of Plenty presenteert een double bill van twee jonge en zeer getalenteerde multi-instrumentalisten die hun blaasinstrument combineren met elektronica. Hiermee maken ze de meest waanzinnige, maar ook zeer uiteenlopende, muziek. ESINAM geeft een solo-optreden met dwarsfluit en elektronica en Morris Kliphuis komt met een nieuw elektronica-project op de hoorn. 

ESINAM
Esinam Dogbatse is een Belgisch-Ghanese multi-instrumentaliste uit Brussel. Al op jonge leeftijd raakte ze gefascineerd door muziek, in het bijzonder door percussie-instrumen­ten zoals de tama. Piano werd haar eerste hoofdinstrument, maar om praktische redenen on­derweg en op tournee koos Esinam vervolgens al snel voor de dwarsfluit. Als “one woman band” ESINAM creëert ze door, naast de dwarsfluit, meerdere instrumenten in haar eentje tot loops en samples te bewerken. Hiermee bouwt ze haar tracks op; een compleet eigen muzikale wereld, vol ritmes, grooves, melodieën en loops.

Morris Kliphuis

Deze in Berlijn wonende, Nederlandse componist/instrumentalist is een bijzonder talent, waarvan zijn werk even indrukwekkend als moeilijk in een hokje te plaatsen is. Op Horn of Plenty presenteert Morris zijn nieuwe soloproject op de hoorn. Hierbij diept hij alle mogelijkheden van het instrument uit. Van meer traditionele sounds tot extended techniques en van ruis tot multiphoncis en meer. Alles in het moment, een live onderzoek naar de hoorn met een soort elektronisch vergrootglas. Omdat hij het concert vrij improviseert, heeft het een bijzondere en kwetsbare esthetiek.

Horn of Plenty: Experience the hottest horns to the fullest!
Horns & Electronics met ESINAM & Morris Kliphuis is onderdeel van het festival Horn of Plenty. Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt ’s-Hertogenbosch weer roze voor dit grote blaasmuziekspektakel van Nederland. Samen met trompettist Eric Vloeimans zet Horn of Plenty de blaasmuziek maar liefst zeven dagen lang, verspreid over de meest prominente podia van de stad, in het zonnetje. Het wordt een kleurrijk spektakel, waarbij allerlei genres aan bod komen. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten én laat je omverblazen door dit meerdaagse feest van de blaasmuziek. Vanaf drie concerten of meer ontvang je korting op je tickets. Ga voor meer info naar: hornofplentyfestival.nl.   

Horn of Plenty wordt mede mogelijk gemaakt door BIMpro, CultuurfondsMingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek, Jazzwerkplaats Den Bosch, Verkadefabriek en vrienden van Theater aan de Parade.  

www.esinamdogbatse.com & www.morriskliphuis.com

Beeld: Maël G. Lagadec & Martyna Marcinkowska

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten

Bekijk de video

Di 05 maart 2024 - 20:30

Willem Twee toonzaal

Prijzen

 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 22:15 uur