Menu
Sluit
Horn of Plenty goes Mambo
 • Muziek
 • Wereldmuziek

Horn of Plenty goes Mambo

Maite Hontelé & Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO)

Za 09 maart 2024 - 20:15

Pleinzaal staand

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:15 uur
 • Einde 21:45 uur

Horn of Plenty goes Latin! Trompettist en meervoudig Grammy Award-genomineerde Maite Hontelé is de nieuwe artistiek leider van het 20-koppige supertalenten-orkest Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Hontelé heeft de achtste formatie zelf vormgegeven en samengesteld. Het NJJO wordt in een uniek tweejarig coaching traject klaargestoomd om met MAITE HONTELÉ'S NJJO GOES MAMBO eerst in Nederland en daarna internationaal te gaan toeren. En het goede nieuws is: ze komen ook naar Den Bosch!

Tussen 2009 en 2018 woonde Maite Hontelé in Colombia. Een decennium waarin zij vijf cd’s uitbracht en met haar eigen salsa-band vele concerten over de hele wereld gaf. De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy. Cuba Linda won in 2019 de prestigieuze Cubadisco Award voor Beste Internationale Album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Edison Jazz/World.

Maite over MAITE HONTELÉ'S NJJO GOES MAMBO: "Er is niet één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe hedendaagse crossovers. En daarin werken wisselende Latin Grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen. Dit biedt zowel het NJJO als het publiek een brede waaier aan muzikale mogelijkheden: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd! Het repertoire heeft daarnaast een relatie tot mijn eerdere albums of het zijn stukken die speciaal voor het NJJO worden geschreven. Meervoudige Grammy winnaars zoals de Amerikaanse arrangeur en trompettist Philip Lassiter (Prince) en Juancho Valencia uit Colombia hebben daar aan meegewerkt.”

Horn of Plenty: Experience the hottest horns to the fullest!
Horn of Plenty goes Mambo met Maite Hontelé en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is onderdeel van het festival Horn of Plenty. Van 4 t/m 10 maart 2024 kleurt ’s-Hertogenbosch weer roze voor dit grote blaasmuziekspektakel van Nederland. Samen met trompettist Eric Vloeimans zet Horn of Plenty blaasmuziek maar liefst zeven dag lang, verspreid over de meest prominente podia van de stad, in het zonnetje. Het wordt een kleurrijk spektakel, waarbij alle genres aan bod komen. Kom genieten van extravagante optredens en intieme concerten én laat je omverblazen door dit meerdaagse feest van de blaasmuziek. Vanaf drie concerten of meer ontvang je korting op je tickets. Ga voor meer info naar: hornofplentyfestival.nl.   

Horn of Plenty wordt mede mogelijk gemaakt door BIMpro, CultuurfondsMingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek, Jazzwerkplaats Den Bosch, Verkadefabriek en vrienden van Theater aan de Parade.  

www.njjo.nl  

Beelden: Kat & Jessica Kamp

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten

Bekijk de video

Za 09 maart 2024 - 20:15

Pleinzaal staand

Geweest

Prijzen

 • Jongeren t/m 25 jaar (beschikbaar 48 uur voor aanvang) € 12,50
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:15 uur
 • Einde 21:45 uur