Menu
Sluit
Het verrotte leven van Floortje Bloem
 • Dans
 • Jeugd & familie

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Lonneke van Leth Dans

Do 10 november 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Nederland Leest Actie (op vertoon van Nederland Leest boekje) € 15,00
 • Normaal € 17,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 21:20 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: PERRON-3

Het gelijknamige boek van schrijfster Yvonne Keuls komt tot leven in het theater. Dat de problematiek van de jeugdzorg in Het verrotte leven van Floortje Bloem nog steeds actueel is, toont choreograaf Lonneke van Leth als geen ander. De personages staan in een populaire talkshow-setting lijnrecht tegenover elkaar. Wie is er schuldig aan het zware en heftige leven van Floortje Bloem? De talkshowhost is vooral geïnteresseerd in de sensationele emo-televisie, verzanden de personages in een verharde en verzuurde blame game en lopen de gemoederen hoog op. De neergang van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar in de toenemende polarisatie en het tribalisme die het huidige publieke debat wereldwijd tekenen.

Het verrotte leven van Floortje Bloem gaat over het harde bestaan van een aan heroïne verslaafd meisje, dat bang is om in een gekkenhuis terecht te komen. Het is een pleidooi voor goede opvang van verslaafde minderjarige prostituees. In 2020 werd het nog bekroond met de Peter van Straaten Psychologieprijs. En nu zie jij het boek als dansvoorstelling.

Een danseres toont het innerlijk, de hoop, de kracht en de kwetsbaarheid van de jonge Floortje. De verschillende acteurs en de talkshow verschijnen op beeld en zijn onderdeel van het decor. Samen met speciaal gecomponeerde muziek van Jacob ter Veldhuis vormt de voorstelling een multidisciplinair geheel. Het boek van Keuls won in januari 2020 de Peter van Straaten psychologie prijs!

Lonneke van Leth over het boek: 'Ik vond het heel heftig. Er waren ook een paar momenten dat het mij heeft aangegrepen. Vandaar dat ik het ook heb onthouden. Het was voor mij de eerste kennismaking met een ander verhaal. Ik kom uit een heel warm nest en dan lees je zo'n boek over een meisje dat helemaal verloren is. Dat heeft mij heel erg geraakt.'

Interview Yvonne Keuls
Na afloop van de voorstelling zie je op beeld een interview met Yvonne Keuls, choreografe Lonneke van Leth en tekstschrijver Martijn de Rijk over het maakproces en het waarom van deze voorstelling. Daarna krijgt het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen aan Lonneke van Leth.

Nederland Leest Maand
Deze voorstelling boeken we speciaal in de Nederland Leest Maand, een nationale bibliotheekcampagne met dit jaar als geschenk: 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls. Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Huis73 in november 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau. Yvonne Keuls is op 20 november ook te gast in Huis73 tijdens de literaire talkshow 'Zin op zondag'. 

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Krijg €2,50 korting op je ticket op vertoon van je Nederland Leest boekje. Nog niet in het bezit van het boekje? Kom deze ophalen bij Huis73 voor bibliotheek en cultuur - Hinthamerstraat 72

Bekijk de video

Do 10 november 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

Prijzen

 • Nederland Leest Actie (op vertoon van Nederland Leest boekje) € 15,00
 • Normaal € 17,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 21:20 uur

Extra informatie

Inclusief drankje