Menu
Sluit
Gerenoveerd! met TeaTime Company en Pia Meuthen
 • TP huisgenoten
 • Circus

Gerenoveerd! met TeaTime Company en Pia Meuthen

Vr 03 februari 2023 - 20:00

Panama Pictures repetitiestudio

Geweest

Prijzen

 • Normaal € 7,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 21:15 uur

Theaterlocatie: Studio Panama Pictures

In deze editie van Gerenoveerd! - het meester-gezel programma van Theater aan de Parade - gaat Pia Meuthen, de artistiek leider van Panama Pictures, aan de slag met de TeaTime Company. Hoe komt een hedendaagse circusvoorstelling tot stand? Waar letten de makers op en hoe vertellen ze aan jou als publiek een verhaal met beweging als uitgangspunt?

Panama Pictures
Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus; de disciplines vloeien moeiteloos in elkaar over en gaan de dialoog aan met architectonische decors en live-muziek. In 2018 ontving choreograaf Pia Meuthen de Prins Bernhard Cultuurprijs voor haar volgens de jury ‘unieke en indrukwekkende oeuvre dat Brabant heeft verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht’. Panama Pictures is thuis in ‘s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

TeaTime Company
TeaTime Company is het jonge circus- en danscollectief van Hannah Rogerson (Ierland), Bavo De Smedt (België) en Pieter Visser (Nederland). Alle drie studeerden in 2017 af; Bavo en Pieter aan de circusacademie ACaPA, Hannah aan de Fontys Dansacademie. Hun vriendschap, nieuwsgierigheid en onderzoekswensen naar het kruispunt van dans en circus waren de aanleiding om na hun afstuderen het danscollectief te starten. Hun eerste voorstelling Stick-Stok was meer dan 350 keer te zien in 10 verschillende landen en had een breed bereik toeschouwers; van Indiase schoolkinderen tot Koning Willem-Alexander en Koningin Maximá tijdens de opening van Amare!

Ripple – voorstelling in de maak
Op een fysieke manier onderzoeken ze 'the ripple effect', waarbij een kleine draai aan de staart van de spiraal een enorm effect heeft op de speler aan het einde van de spiraal. De voorstelling refereert daarbij aan de impact die al onze keuzes hebben, bedoeld én onbedoeld. Zoals natuurlijke krachten leiden tot trillingen en rimpelingen in het water. Zo veroorzaken onze keuzes deze ook in relaties, gedachten en ervaringen, en hebben ze consequenties voor anderen. Een productie om in de gaten te houden!

Deze voorstelling vindt plaats in de Studio van Panama Pictures: Beverspijken 5c, 5221 EE in 's-Hertogenbosch.

panamapictures.nl & teatimecompany.com

Beelden: Tea Time Company & Pia Meuthen

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Vr 03 februari 2023 - 20:00

Panama Pictures repetitiestudio

Geweest

Prijzen

 • Normaal € 7,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:00 uur
 • Geen pauze
 • Einde 21:15 uur