Menu
Sluit
Gerenoveerd! met Loïs van de Ven & Pia Douwes
 • Musical & show
 • Muziektheater

Gerenoveerd! met Loïs van de Ven & Pia Douwes

Loïs van de Ven & Pia Douwes

Ma 17 oktober 2022 - 20:30

Podium Azijnfabriek

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren van 15 t/m 25 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 22:05 uur

Gerenoveerd! geeft je een verdiepend kijkje in één van de theatergenres. In een eerdere editie zagen we Ramon Chatrer aan het werk met stand-up comedian Raoul Heertje. In deze editie gaat Loïs van de Ven een avond werken met niemand minder dan musicalster Pia Douwes. Wil jij meer leren over het musicalvak of ben je gewoon een groot liefhebber? Dan is dit een absolute must-see!

Even een snelle opfrisser: in het programma Gerenoveerd! kiezen jonge, veelal lokale makers/performers een inspirator uit van wie ze de fijne kneepjes van het vak willen leren en door wie ze zich willen laten inspireren. En dat levert een heerlijk leerzaam avondje uit op. Het publiek is getuige en leert meer over het genre. 

De wereld van musical kennen we vaak als één die bestaat uit glitter, glamour, prachtige emotionele verhalen en hartverscheurende solo's. Maar hoe train je je stem? Wanneer begrijp je een nummer écht en hoe weet je dat vervolgens over te brengen aan je publiek? Loïs was negen jaar toen ze Pia zag spelen in de beroemde musical Elisabeth en wist meteen: dat wil ik ook! Inmiddels timmert ze hard aan de weg met haar rollen in Belle en het Beest en Wicked (Duitsland). Als geboren Bosschenaar betekent Theater aan de Parade veel voor haar. Het was dan ook een eer dat ze de allerlaatste artiest was die mocht optreden in het oude theater.

Tijdens deze avond ga je, onder leiding van Iris Schröder, het gesprek aan over het musicalvak en brengt Loïs verschillende nummers ten gehore uit beroemde musicals. Pia Douwes coacht Loïs en vertelt over haar carrière.

Over Pia Douwes
De in Amsterdam geboren Pia Douwes behoort in Europa tot een van de meest succesvolle musicalactrices. Ze studeerde drie jaar aan de Brooking School of Ballet in London (1983-1986), nam deel aan musicalcursussen in Oostenrijk (1984/1985) onder leiding van Susi Nicoletti en Sam Cayne. Ze volgde een opleiding voor CVT (Complete Vocal Training) in Denemarken. Ze verscheen in meerdere musicals als Cats, Les Misérables en We Will Rock You, is vast jurylid bij televisieprogramma's Op zoek naar Evita, Op zoek naar Joseph, Op zoek naar Mary Poppins en Op zoek naar Maria. In het jaar 2022 ontving ze op het Musical Awards Gala de Oeuvre Prijs voor haar internationale carrière. De jury noemt haar “Nederlands grootste musicalvedette” en roemt haar daarnaast vanwege haar inzet voor talentontwikkeling. Ze speelde in seizoen '22-'23 in de musical The Prom. 

Over Loïs van de Ven
Loïs studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg richting muziektheater en kreeg zangles van Katrien Verheijden en Edward Hoepelman. Ze studeerde tijdens haar Masteropleiding flamenco-zang in Nederland en Sevilla. Loïs was te zien in WICKED - Das Musical als Elphaba (Alternate) en Madame Akaber (Cover) in Hamburg. Ze speelde in de musical Anastasia de Broadway Musical (Ensemble/Tsarina & cover Anya), Disney’s Der Glöckner von Notre Dame (ensemble & cover Esmeralda) in Stuttgart, de musical HAIR (ensemble & cover Sheila ) en in Disney’s musical Beauty and the Beast was ze te zien als Babette en cover Belle. Ook in wat kleinere musical ontbrak ze niet, bijvoorbeeld in Een avond met Dorus (ensemble) en Het kerstverhaal van Kleine Ezel. Naast haar musicalcarrière is ze ook stemactrice voor diverse films en series. De stem van Lady in de Disneyfilm Lady & de Vagebond. Je raadt het al, dat is Loïs.

www.piadouwes.com

Fotografie Loïs van de Ven: Isabeau Bosscher 

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten.

Ma 17 oktober 2022 - 20:30

Podium Azijnfabriek

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren van 15 t/m 25 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Geen pauze
 • Einde 22:05 uur