Menu
Sluit
Gerenoveerd! Met Loïs van de Ven & Pia Douwes
 • TP huisgenoten
 • Musical & show

Gerenoveerd! Met Loïs van de Ven & Pia Douwes

Met Loïs van de Ven & Pia Douwes

Ma 17 oktober 2022 - 20:30

Podium Azijnfabriek

Geweest

Prijzen

 • Jongeren van 15 t/m 25 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 22:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje

Theaterlocatie: Podium Azijnfabriek

Na de eerste cabaret editie van Gerenoveerd! met Ramon Chatrer en Raoul Heertje, is het tijd voor een nieuwe editie Gerenoveerd! Deze musical editie gaat Loïs van de Ven een avond werken met niemand minder dan musicalster Pia Douwes. Dus wil jij meer leren en meekijken bij het musicalvak of ben je gewoon een groot liefhebber? Dan is dit een absolute must-see.

Even een snelle opfrisser: in het programma Gerenoveerd! kiezen jonge, veelal lokale makers/performers een inspirator uit van wie ze de fijne kneepjes van het vak willen leren en door wie ze zich willen laten inspireren. En dat levert een heerlijk leerzaam avondje uit op. Het publiek is getuige en leert meer over het genre. Ramon Chatrer en cabaretier Raoul Heertje gingen Loïs en Pia al voor.

De wereld van musical kennen we vaak als één die bestaat uit glitter, glamour, prachtige emotionele verhalen en hartverscheurende solo's. Maar hoe train je je stem? Wanneer begrijp je een nummer écht en hoe weet je dat vervolgens over te brengen aan je publiek? Loïs was negen jaar toen ze Pia Douwes zag spelen in de beroemde musical Elisabeth en wist meteen: dat wil ik ook! Inmiddels timmert ze hard aan de weg met haar rollen in Belle en het Beest en Wicked (Duitsland). Als geboren Bosschenaar betekent Theater aan de Parade veel voor haar. Het was dan ook een eer dat ze de allerlaatste artiest was die mocht optreden in het oude theater.

Tijdens deze avond ga je onder leiding van programmamaker Ursel Braaksma het gesprek aan over het musicalvak en zal Loïs verschillende nummers ten gehore brengen uit beroemde musicals. Pia Douwes coacht Loïs en zal vertellen over haar carrière.

Over Pia Douwes
De in Amsterdam geboren Pia Douwes behoort in Europa tot de meest succesvolle musical actrices. Ze studeerde 3 jaar aan de Brooking School of Ballet in London (1983-1986), nam deel aan musicalcursussen in Oostenrijk (1984/1985) onder leiding van Susi Nicoletti en Sam Cayne. Ze neemt al vanaf 1986 zanglessen bij Noëlle Turner en Carole Blaickner-Mayo. Ze volgde een opleiding voor CVT (Complete Vocal Training) in Denemarken en coacht met veel plezier jong talent. Ze verscheen in meerdere musicals als Cats, Les Misérables en We Will Rock You, is vast jurylid bij televisieprogramma's Op zoek naar Evita, Op zoek naar Joseph, Op zoek naar Mary Poppins en Op zoek naar Maria. Afgelopen jaar ontving ze op het Musical Awards Gala de Oeuvre Prijs voor haar internationale carrière. De jury noemt haar “Nederlands grootste musicalvedette” en roemt haar daarnaast vanwege haar inzet voor talentontwikkeling.

Over Loïs van de Ven
Loïs studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg richting muziektheater en kreeg zangles van Katrien Verheijden en Edward Hoepelman. Ze studeerde tijdens haar
Masteropleiding flamenco-zang in Nederland en Sevilla. Afgelopen seizoen was Loïs te zien in WICKED - Das Musical als Elphaba (Alternate) en Madame Akaber (Cover) in Hamburg. Ze speelde in de musical Anastasia de Broadway Musical (Ensemble/Tsarina & cover Anya), Disney’s Der Glöckner von Notre Dame (ensemble & cover Esmeralda) in Stuttgart, de musical HAIR (ensemble & cover Sheila ) en in de musical Disney’s Beauty and the Beast was ze te zien als Babette en cover Belle. Ook in kleine musical ontbrak ze niet want ook in Een avond met Dorus (ensemble), Het kerstverhal van Kleine Ezel was te zien. 

Naast haar musical-carrière is ze ook stemactrice voor diverse films en series. De stem van Lady in de Disneyfilm Lady & de Vagebond. Je raad het al, dat is Loïs.

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Ma 17 oktober 2022 - 20:30

Podium Azijnfabriek

Geweest

Prijzen

 • Jongeren van 15 t/m 25 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur
 • Einde 22:00 uur

Extra informatie

Exclusief drankje