Menu
Sluit
Klimaatmakers: Antropoceen, de musical
 • Musical & show
 • Knowing you, knowing me

Klimaatmakers: Antropoceen, de musical

Club Gewalt

Vr 18 februari 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 26 € 10,00
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur

Theaterlocatie: PERRON-3*

Meteen maar met de deur in huis: we zijn de aarde collectief aan het verwoesten. Reden om bij de pakken neer te zitten? Beslist niet! Antropoceen is een musical on steroids die het beste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dans. Een origineel avondje uit!

Muziek en performance-collectief Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is. Kijk maar naar de krantenkoppen: de aarde staat in brand en gaat naar de knoppen als wíj aan de knoppen blijven draaien. Dystopisch eco-tainment is ons laatste redmiddel!

In een wervelende opening-song waar Walt Disney nog een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap. Onze bloembollenvelden, de polders, onze afsluitdijk. Maar dan… breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt. David Attenborough heeft al een film gemaakt waarin hij afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen? Alle ingrediënten voor een origineel én leerzaam avondje uit!

‘Deze musical is een manier om hoop te houden en met onze klimaatdepressie om te gaan’, vertelde maker Anne van de Wetering deze zomer in NRC.

‘Their work looks like nothing else on the European stage, and with any luck, an international career beckons’ – New York Times

Over Club Gewalt
Muziek en performance-collectief uit Rotterdam dat bestaat uit zes makers en performers, een dramaturg en een zakelijk leider. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s. Club Gewalt behoort tot de interessantste jonge theatercollectieven van Nederland. In 2019 werd het gezelschap door de New York Times genoemd op de lijst met het beste theater uit Europa.

Klimaatmakers

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Klimaatmakers, waarin we verschillende perspectieven op de klimaatcrisis belichten. Kies voor 1 van de voorstellingen, of kies minimaal 3 voorstellingen uit de serie en betaal slechts €39,99,-.

clubgewalt.nl

Beeld: Bart Grietens

*Let op: vanwege de huidige coronamaatregelen is er een andere zaalindeling. Dit betekent dat onze collega's je naar een zitplaats begeleiden. Zo zorgen we ervoor dat er voor iedereen plaats is én je voldoende afstand houdt ten opzichte van andere bezoekers. We hopen hiervoor op je begrip!

 • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.
 • Bekijk hier wat onze coronamaatregelen zijn.

Bekijk de video

Vr 18 februari 2022 - 20:30

PERRON-3

Geweest

  Overige speeldata

Prijzen

 • Jongeren t/m 26 € 10,00
 • Normaal € 19,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 20:30 uur