Menu
Sluit

de Loft

De Loft ligt op de bovenste verdieping en heeft een prachtig uitzicht op de stad én op het toneel. De ruimte is ideaal inzetbaar als VIP-ruimte, als lounge of als unieke vergaderruimte voor 15 tot 20 personen.

De loft is het hoogste openbare punt van het gebouw en de enige publieksruimte waar je nét het Bossche Broek kunt zien. Er bevindt zich een groot raam aan het toneel, waardoor je mee kunt kijken met producties. Om ervoor te zorgen dat er geen zonlicht op het toneel komt tijdens een voorstelling, kan er een gordijn voor het raam geschoven worden.

Bekijk hier de video van architect Patrick Fransen, waarin hij vertelt over de Huiskamer, de Tuinkamer en de Loft.

Leuke weetjes

  • De Loft is de enige ruimte die beschikt over een eigen toilet en daarnaast een eigen bar met koeling en koffiezetapparaat. Een dag vergaderen kan hier dus zonder inzet van horecapersoneel van het theater. 
  • Je hebt vanuit de Loft het beste zicht op de Tuinkamer. 
  • Door de vele ramen, vides en doorkijkjes wordt contact gemaakt met verschillende werelden. Hierbij wordt de wens van de architect benadrukt om in dit grote theater ook een knus gevoel te creëren.
  • Alle ramen zijn voorzien van thermisch glas, waardoor je kunt genieten van warmte in de winter, een koele omgeving in de zomer, en minder last zult hebben van geluid van buiten.

Beeld: Jasper Loeffen
Video: Krosmedia