Menu
Sluit

Klimaatmakers

Duurzaamheid - over de wereld van morgen

De zorgen over het klimaat zijn actueler dan ooit. Daarom zoomen we, in een reeks genre-overstijgende voorstellingen met verrassende randprogramma's, in op de duurzaamheidsagenda.

De voorstellingen belichten verschillende perspectieven op de klimaatcrisis, zetten je aan het denken en laten je gegarandeerd met nieuwe en verrassende inzichten de zaal verlaten!

Afgelopen voorstellingen:

De Warme Winkel

De Warme Winkel

De Louis d’Or is de prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont. Acteur Vincent Rietveld gaat in dit toneelstuk tot het uiterste om een nominatie in wacht te slepen. Op verrassende en amusante wijze onderzoekt hij álles wat nodig is om te excelleren.

Nieuwe Namen

Nieuwe Namen

Oldenhermanns gaat de strijd aan met global warming en probeert er ondertussen een awesome tijd van te maken. 'FCKD' is een klimaatcomedy om je groene vingers bij af te likken. Met lichte paniek lachen we samen (en huilen we een beetje) over wat ons te wachten staat.

Antropoceen the Musical

Antropoceen the Musical

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we zijn de aarde collectief aan het verwoesten. Reden om bij de pakken neer te zitten? Beslist niet! Antropoceen is een musical on steroids die het beste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dans.

Power

Power

Voor jongeren is de klimaatcrisis geen abstract thema, sterker nog: voor hen is het een persoonlijke crisis. Een crisis die hun toekomst op het spel zet. Dat gegeven steekt schrijver en regisseur Joeri Heegstra – die bekend staat om zijn maatschappelijk geëngageerde voorstellingen die de grens tussen theater en activisme onderzoekt – in Power niet onder stoelen of banken.

Buiten de lijntjes

Buiten de lijntjes

Naast Power, voegt Theater aan de Parade ook voorstellingen aan het aanbod toe die de zware boodschap rondom de klimaatcrisis enigszins verlichten. Buiten de Lijntjes van Piepschuim is daar een van. Deze muzikale voorstelling bevat een kolkende mix van keiharde feiten, troostende liedjes en een sprankeltje hoop (als het meezit).

Sounds Like Juggeling

Sounds Like Juggeling

De makers van Puinbal onderzoeken een compleet nieuw genre in deze show: de versmelting van muziek en jongleren. Ze werken met zelfgebouwde instrumenten: alles is 100% duurzaam, biologisch, afbreekbaar, hergebruikt of gemaakt van schroot. Puinballen, dus. Het is een bizarre mix van objectmanipulatie, muziek, installaties en fysiek theater over misschien wel de grootste vraag van deze tijd: wat doen we onze planeet aan?