Menu
Sluit
La Vaghezza
  • Klassieke muziek

La Vaghezza

Uit noten gehouwen

Wo 26 oktober 2022 - 20:00

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

    Overige speeldata

Prijzen

  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje

Theaterlocatie: Jheronimus Bosch Art Center

Kleurrijk, extravagant en experimenteel: met repertoire uit de vroege zeventiende eeuw begeeft het Italiaanse gezelschap La Vaghezza zich op de overgang van renaissance naar barok. Muziekstukken van componisten als Gabrieli, Merula, Cavalli en Monteverdi krijgen een nieuwe adem dankzij de vindingrijkheid van de uitvoerders, die de wervelende notenmassa’s met virtuoze versieringen en improvisatie omvormen tot geraffineerde klankkunstwerken.

Klassieke muziek waar je u tegen zegt. Niet voor niets zijn de vijf musici van La Vaghezza veelgevraagde solisten en aanvoerders in grotere orkesten. In La Vaghezza hebben ze hun krachten gebundeld. Tijdens hun onderzoek ontdekten ze dat de muziek uit de renaissance en de vroege barok vaak veel ‘onvoorspelbaarder’ was dan de noten doen vermoeden. Die invulling van die onvoorspelbaarheid, anders gezegd: de muzikale en ambachtelijke vertaling van het papieren basismateriaal, is de grote kracht van dit Italiaanse gezelschap.

Meesters van oude muziek
Hun muziek is kleurrijk, extravagant en experimenteel en begeeft zich met repertoire uit de vroege zeventiende eeuw op de overgang van renaissance naar barok. Ga zitten voor muziekstukken van grootheden als Gabrieli, Merula, Cavalli en Monteverdi en geniet van de nieuwe adem die de muziek krijgt dankzij de vindingrijkheid van de uitvoerders. Het Italiaanse Vaghezza speelde de laatste jaren op de belangrijkste festivals voor oude muziek in Europa: Utrecht, Brugge, Cremona, Göttingen, Ambronay en York. Vanavond komen ze naar Den Bosch.

lavaghezza.com

  • Let op: de prijs is exclusief €2,85 transactiekosten.

Wo 26 oktober 2022 - 20:00

Jheronimus Bosch Art Center

Geweest

    Overige speeldata

Prijzen

  • Normaal € 25,00

Programma

  • Aanvang voorstelling 20:00 uur

Extra informatie

Inclusief drankje