Menu
Sluit

Word een expert in klassieke muziek

Klassieke muziek. Soms voelt het als de doos van Pandora. Van aria’s en etudes tot baroque en renaissance. Theater aan de Parade biedt dé oplossing voor iedereen die meer wil weten over klassieke muziek: Meet the Classics! Maak kennis met een aantal Nederlandse musici die je op weg helpen in de wondere wereld van suites en symfonieën.

Luisterend naar de mooiste klassieke stukken zorgt presentator Bart de Graaf voor de nodige feitjes over de muziek. Voor diegene die er helemaal geen genoeg van kunnen krijgen, is er de speciale Meet the Classics Spotify lijst. Boordevol met muziektips om lekker verder te luisteren.

Aankomende Meet the Classics edities:

Ragazze Quartet | 14 april

Het Amsterdamse Ragazze Quartet krijgt het voor elkaar om keer op keer weer een spraakmakend programma te musiceren. Speciaal voor Meet the Classics gaan de dames terug naar de start van hun carrière en brengen twee muziekstukken: Mozarts Lentekwartet en Schuberts Der Tod und das Mädchen. Ragazze Quartet keert terug naar haar wortels en legt de schoonheid van de stukken en de kracht van het strijkkwartet bloot.