Menu
Sluit

OPERA2DAY in samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam

Maandag 16 maart is er in samenwerking met opera- en muziektheatergezelschap OPERA2DAY, het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam een bijzondere voorstelling te zien bij Theater aan de Parade. De opvoering ‘Opera Melancholica’ neemt de bezoeker mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van depressieverschijnselen voelbaar worden. Tevens krijgt de show een extra dimensie door de samenwerking met lokale amateuracteurs en middelbare scholen.

De voorstelling wordt geopend door een acteur in de rol van psychiater, die het publiek vertelt over zijn werk. Hij laat uiteindelijk één van zijn patiënten, en diens psychische problematiek, zien: Roderick Usher. Usher neemt de bezoeker mee op een reis door zijn angsten. Hij probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Met muziek van Philip Glass en dans door Scapino Ballet wordt dit een uniek spektakel waar je niet alleen ogen en oren tekortkomt, maar waar ook je gemoed op de proef wordt gesteld. 

Lokaal tintje
Het avontuurlijke gezelschap OPERA2DAY betrekt in elke stad amateuracteurs bij deze bijzondere voorstelling, waardoor het thema nog tastbaarder wordt. Deze ‘coassistenten’ zorgen ervoor dat elke voorstelling anders verloopt door vragen te stellen aan het publiek. Ook speelt een lokale cultuurminnende huisarts mee, die vertelt hoe het gesteld is met de mentale gezondheid van de inwoners van Den Bosch. Hier lees je meer over de amateuracteurs.
Daarnaast betrekt OPERA2DAY lokale middelbare scholieren met een speciaal ontwikkeld lespakket. De Bossche leerlingen die 16 maart meewerken, hebben zelf melancholische teksten geschreven die deze avond te horen of te lezen zijn.  

Podcast
Wie ‘Opera Melancholica’ goed voorbereid wil bezoeken, kan een podcast beluisteren waarin de regisseur Serge van Veggel alles vertelt over de productie. De podcast is te beluisteren via: bit.ly/TP_podcastopera2day.

OPERA2DAY is een opera- en muziektheatergezelschap dat opereert vanuit Den Haag. Het vertrekpunt is de vroege opera, wat als inspiratiebron dient voor hedendaagse vernieuwing.

De voorstelling ‘Opera Melancholica’ van OPERA2DAY, het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam is te zien op maandag 16 maart bij Theater aan de Parade. Bestel hier je tickets!