Menu
Sluit

TUINSESSIES verhuizen naar nieuwe locatie

Na twee succesvolle edities van de TUINSESSIES in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum, organiseren Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst deze zomer acht intieme zomerconcerten in de tuin van Kloosterhotel de Soete Moeder. Tussen 7 en 30 juli strijken bezoekers, tijdens een zomerse vrijdagavond of zondagmiddag, neer op deze unieke en goddelijke locatie in 's-Hertogenbosch om te genieten van livemuziek in de openlucht. Gevestigde en talentvolle songwriters brengen hun muziek op een kwetsbare manier ten gehore. Alleen of in kleine bezetting, niet of nauwelijks versterkt. Ook is het voor de bezoeker mogelijk om vooraf een goedgevulde wijn-, of bier- en frismand te bestellen en daarmee de TUINSESSES-beleving compleet te maken.


Foto: door Jasper Toeli

“Een stukje hemel op aarde”
Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst bundelen deze zomer opnieuw hun krachten en presenteren een reeks intieme concerten in de sfeervolle tuin van Kloosterhotel de Soete Moeder. “Een stukje hemel op aarde", aldus Gijs van Schijndel, Creatief & uitvoerend producent muziek & festival bij Theater aan de Parade. “Het is niet alleen een bijzondere locatie, waar gasten hemels kunnen overnachten, de Soete Moeder is ook een sociale onderneming. Dit betekent dat zij naast de hotelexploitatie ook als missie heeft om jonge mensen, zoals werkzoekenden, schoolverlaters en stagiaires, een kans te bieden om te leren en werkervaring op te doen.”

Ivo Cooymans, Hoofd Programmering bij Willem Twee muziek en beeldende kunst voegt daaraan toe: “En dat is precies waar wij ook voor staan; om jonge, gevestigde en talentvolle songwriters een podium te bieden. Hoe mooi is het dan om ze dat in deze intieme setting, en in deze oase van rust en ontspanning, te kunnen geven.” Ook Eline van Lith, directeur van Kloosterhotel de Soete Moeder, is verheugd op de komst van de TUINSESSIES: “We zijn ontzettend blij om naast onze hotelgasten ook bezoekers uit de stad en regio te mogen ontvangen. En om ze, behalve een lekker wijntje, ook een uniek concert te kunnen aanbieden. 

Van opkomend talent tot Nederlands bekendste harpiste en festival hit
Net als vorige zomer, en de zomer daarvoor, verrassen de TUINSESSIES ook dit jaar met een veelzijdig programma. Voor de derde editie staan o.a. deze topartiesten op de agenda:

 • Zondag 9 juli 2023: Lavinia Meijer
  Harpiste Lavinia Meijer, misschien wel de bekendste harpiste van Nederland, geeft soloconcerten in zalen over de hele wereld van Carnegie Hall NYC tot de Berliner Philharmonie. Ze is uitgegroeid tot een van de belangrijkste harpisten van deze tijd. 

 • Zondag 16 juli: Bertolf
  Bertolf bracht recentelijk een single uit met Ilse de Lange, toerde jarenlang langs de theaters met Her Majesty en vormde samen met Pascal Jacobsen (Blöf), Daniel Lohues en Paul de Munnik Musketiers, waarmee zij de singel Terug naar de Baai uitbracht en langs alle theaters van Nederland toerde. Tijdens de TUINSESSIES wordt Bertolf ondersteund door contrabassist Nathalie Schaap.

   

 • Vrijdag 21 juli: Pitou & support-act Morpheus
  Op zeer jonge leeftijd kreeg Pitou een onverklaarbare interesse in klassieke muziek. Haar vader vond haar vaak gehurkt bij de radio, scrollend door stations, op zoek naar het geluid van orkesten en koren, waarna ze zelf ook geschoold werd in klassieke zang. Nu schrijft ze indie-pop liedjes, waarin klassiek ook zeker aan bod komt. In het voorprogramma staat Morpheus. Zijn liedjes zijn geïnspirereed op klassieke chansonniers. 

Extra bij te boeken: picknickmand
Om de beleving van de TUINSESSIES zo compleet mogelijk te maken, is het voor de bezoeker mogelijk om vooraf een picknickmand te bestellen. Hierbij heeft hij de keus uit een wijnmand, bestaande uit twee flesjes wijn, chips en pinda's, en een bier- en frismand, bestaande uit twee flesjes bier, een flesje fris en een flesje sap (of vier flesjes bier of vier flesjes sap), inclusief chips en pinda's. Prijs vanaf € 18,50 per picknickmand.  

De TUINSESSIES vinden van 7 tot en met 30 juli plaats in de tuin van Kloosterhotel de Soete Moeder. Per zomerconcert wordt plek geboden aan maximaal 150 bezoekers die met een picknickmand kunnen genieten van heerlijke livemuziek in de openlucht. Op donderdag 8 juni om 12:00 uur start de kaartverkoop. Ga voor meer informatie over de TUINSESSIES naar tuinsessies.nl, Facebook @TUINSESSIES Den Bosch en/of Instagram @tuinsessies_denbosch.