Menu
Sluit

Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard is theater, dans, muziek, performance, straattheater en beeldende kunst dat niet in een hokje past. Boulevard is er voor de leek en de liefhebber, voor jong en oud, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje op pad gaat. Voor iedere smaak, voor iedere portemonnee, op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch. En dus ook in Theater aan de Parade. Onderstaand vindt u het programma dat in het theater te zien is tijdens Boulevard.

NTGent/ Ersan Mondtag – The Living

D0 1 AUG t/m ZA 3 AUG 20.30 UUR
The Living


‘De Living’ begint wanneer een vrouw thuiskomt in haar woonkamer en eindigt met haar zelfdoding. Of is het andersom? Kan dit beslissende uur ook achterstevoren worden verteld, waarbij ze terug tot leven wordt gewekt? De indrukwekkende performances van Ersan Mondtag kennen weinig woorden, maar maken tongen los. Enerzijds dankt ‘De Living‘ dat aan het vernuftige concept, de groteske beelden en de flirt met horror. Anderzijds aan de actuele en indringende herkenbaarheid.

Kaarten en info

Omar Rajeh/ Maqamat - #minaret

MA 5 AUG & DI 6 AUG 20.30 UUR
Minaret

 

 

 

 

 

 


In ‘#minaret’, een voorstelling voor zes dansers, drie musici en een drone, laat de Libanese choreograaf Omar Rajeh vragen boven onze hoofden cirkelen. Kan een stad sterven? Geldt dat ook voor haar idealen, cultuur en verhalen? ‘#minaret’ is een voorstelling van het internationale dansgezelschap Maqamat uit Beirut, de trendy stad die in 1982 net zo aan puin lag als Aleppo nu. Tegelijkertijd is #minaret meer dan een dansvoorstelling. Niet alleen vanwege de videobeelden en de live soundscape die op het muzikale erfgoed van Aleppo is geïnspireerd.

Kaarten en info

Wunderbaum – Het Nationale Lied

VR 9 AUG T/M ZO 11 AUG 20.30 UUR
Wunderbaum

 

Het moet gezegd: het Rotterdamse muziektheatergezelschap Wunderbaum blikt voldaan terug op haar recente sing-alongs in Jena en Milaan, waar het uitzinnig publiek wist te verenigen. Met zang van eigen bodem. Nu is Nederland Oh Nederland aan de beurt, om uit volle borst smartlappen, volksliederen en nationale klassiekers te zingen. Welkomstzin van Wunderbaum: “Wij zijn één. Wij zijn u. En u zingt mee. Want iedereen kan zingen”. In ‘Het Nationale Lied’ onderzoekt Wunderbaum waarom mensen zich steeds meer tot muziek van eigen bodem aangetrokken voelen. Op 11 augustus deze voorstelling te zien met audiodescriptie.

Kaarten en info

Theater Artemis – […..] Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel.

WO 7 AUG & DO 8 AUG 19.00 UUR

 Een zwaarbehaarde zanger zong ooit “Is this the real life? Is this just fantasy?”. Best een lekker nummer, daar niet van. Maar een helder antwoord heeft hij nooit gekregen. Denkt iedereen soms dat het leven normaal is? Schei toch uit. Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met deze voorstelling te maken. Gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop bij de kassa zeuren dat de promotekst niet klopte? Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet. In ‘[…..] Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel’  staan drie jongeren een soort van zelfverzekerd op het podium. Een demonstratief bewijs van hun bestaan en hun [on]vermogen cool te zijn. Op 8 augustus is deze voorstelling te zien met audiodescriptie.

Kaarten en info

Het volledige programma vindt u hier.

Meer nieuws lezen? Ga naar ons volledige nieuwsoverzicht.