Menu
Sluit

Theater aan de Parade en Willem Twee presenteren Spuug van God

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli aanstaande presenteert Theater aan de Parade in samenwerking met Willem Twee muziek en beeldende kunst Spuug van God; een locatievoorstelling met Willem de Bruin, onder andere bekend van The Opposites, over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp. Spuug van God vindt plaats tijdens zonsondergang bij het voormalige BrabantBad in het Prins Hendrikpark.

Theaterdebuut
Muzikant en acteur Willem de Bruin maakt in Spuug van God zijn theaterdebuut. Hij confronteert de bezoekers met de vraag wat het betekent om als gekleurde jongen op te groeien in een oer-Hollands dorp in de polder. Willem valt in heel veel identiteiten uit elkaar, identiteiten die hij niet bij elkaar krijgt. Van Willem zijn er veel versies. Hij is niet anders gewend dan zich aan te passen aan de situatie. Voor elk gezelschap filtert hij een stukje Willem weg of voegt de juiste elementen toe. Van zijn vader heeft hij geleerd te lachen naar de wereld. Wat van binnen zit, binnen te houden. Aanpassen, daar is Willem een kei in.

Nieuw thema: identiteit
In het grote aanbod van Theater aan de Parade zitten vaak voorstellingen die over een zelfde thema gaan. Onderwerpen waar het theater groot belang aan hecht, zoals klimaatverandering, het verleden en de nieuwe generatie. Nieuw deze zomer is het thema identiteit. Gijs van Schijndel, Programmamaker Stad & Festivals bij Theater aan de Parade: “Het is op dit moment een thema wat veel mensen bezighoudt. Zeker bij jongeren. Er zijn talloze factoren van invloed op hoe je in de wereld staat en hoe je naar een ander kijkt. Theater aan de Parade legt hier een vergrootglas op en gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: wie ben je? Mag je jezelf zijn? En durf je jezelf te zijn? Spuug van God is de eerste voorstelling die we binnen dit thema introduceren en zeker niet de laatste”.

Bijzondere buitenlocatie
Voor Spuug van God moesten Theater aan de Parade en Willem Twee op zoek naar een bijzondere buitenlocatie. De glazen constructie waarin de voorstelling zich afspeelt vraagt een groene omgeving met vrij uitzicht, zodat de zonsondergang vrij spel heeft. De keuze viel op het voormalige BrabantBad in het Prins Hendrikpark. Deze historische plek is een plek met een eigen verhaal. Veel Bosschenaren kennen de geschiedenis van het BrabantBad en hebben daar mooie herinneringen aan.

Over Willem de Bruin
Willem de Bruin (1985) is muzikant en acteur en onder andere bekend van het voormalige rapduo The Opposites. In 2018 bracht hij zijn zeer lovend ontvangen soloalbum Man in nood uit en in datzelfde jaar maakte hij ook zijn speelfilmdebuut in Catacombe. Bij Likeminds maakt Willem nu zijn eerste theatervoorstelling Spuug van God.

‘Spuug van God’ vindt vrijdag 8 en zaterdag 9 juli aanstaande plaats bij het voormalig BrabantBad in het Prins Hendrikpark. De kaartverkoop start 13 juni a.s. om 12:00 uur via theateraandeparade.nl Een ticket kost € 20,-.