Menu
Sluit

Theater aan de Parade biedt aanstormend, lokaal talent een podium bij COFFEELAB Den Bosch

Aanstormend, lokaal talent krijgt een podium in één van de gezelligste hotspots van Den Bosch: COFFEELAB! De trendy koffiezaak tegenover het Centraal Station wordt vanaf september door Theater aan de Parade omgetoverd tot verrassend pop-up theater met bier, nacho’s en talent. Elke 2e donderdag van de maand pakken hoogvliegers hún moment in de huiskamer van de nieuwe generatie. Ijskoude
biertjes en bergen nacho’s 
‘Met dit nieuwe concept gooien we alle theaterregels overboord en doorbreken we het standaard avondje uit’, aldus Niels van Doormalen, Producer bij Theater aan de Parade. “Hoe leuk is het om in de najaarsmaanden te genieten van theater met een ijskoud biertje en bergen nacho’s? Niet in het rode pluche in de traditionele theateromgeving, maar in een andere centrale ontmoetingsplek van de stad waar je koffiedrinkt en je favoriete vrienden ontmoet. En uiteraard een vet verrassend programma.” TP@COFFEELAB biedt aan de ene kant aanstormend talent de kans om zich aan publiek te presenteren én aan de andere kant is het voor jongeren een laagdrempelige en toegankelijke manier om kennis te maken met theater.    

Voor ieder wat wils 
Er worden vier avonden met vier genres georganiseerd. Het programma varieert van musical met de Bossche Elindo Avastia en Noortje van Eijl tot cabaret met Thijs van de Meeberg en van circus met Company Hein tot muziektheater met Kløt. De agenda ziet er als volgt: 

08 sep: Thijs van de
Meeberg (cabaret) 
Thijs won in 2015 alle prijzen op het Leids cabaretfestival. De jury prees zijn improvisatievermogen en interactie met het publiek en de pers zijn onverwachte en verrassende wendingen. 

13 okt: Company Hein (circus) 
Elise en Nils zijn twee moderne circusartiesten afgestudeerd aan de Tilburgse circusacademie. Met hun vriendschap als basis, jongleren, dansen en bewegen ze erop los om hun visie op de mens en zijn gedrag uit te beelden.  

10 nov: Kløt (muziektheater) 
Een kleinkunstkwartet en Nederlandstalige poprockband in één, dat is Kløt. Eerder speelde de band op het Cafétheaterfestival. Gewapend met gitaren, drums en een goede dosis humor probeert Kløt hun weg naar boven te vinden.  

08 dec: Elindo & Noortje (musical) 
Een Disney-klassieker als musical doet het altijd goed, maar er is nog zo veel meer. Elindo & Noortje nemen tijdens deze avond musicals door, die de grote podia nooit hebben bereikt. Van klassiek- tot popmusicals en van oud naar nieuw.  

Over COFFEELAB Den Bosch 
De grootste vestiging van COFFEELAB – er zijn er vijf in totaal in vier verschillende steden - bevindt zich in Den Bosch. De koffiezaak vindt het belangrijk dat elke vestiging uniek is en zich vormt naar de stad. 70% van het COFFEELAB DNA is daarom naar Den Bosch gebracht, maar 30% is gericht op de producten, mensen, materialen en het gevoel van de stad. Zo serveren ze lokale bieren uit Den Bosch, maar ook wijnen van bijvoorbeeld Barrique. “COFFEELAB is veel meer dan een koffietentje", aldus Jeroen Veldkamp, mede-eigenaar van het koffiehuis. “We zijn een koffie-theater, waar we dagelijks ons publiek vermaken met lekker eten en drinken in een super goede vibe. Daarom zijn we trots dat Theater aan de Parade bij COFFEELAB Den Bosch dit najaar een theater take-over organiseert." 

TP@COFFEELAB vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats. De optredens zijn om 19:30 uur en om 21:30 uur. Een kaartje kost € 7,50 per stuk. Ga voor tickets naar: TP@COFFEELAB.