Menu
Sluit

Tentoonstelling 'COLORS' van Ben Acket

Bosch Art SPACE (BAS) heeft kunstenaar Ben Acket gevraagd om met uitbundige kleuren de kunsttentoonstellingen in het huidige Theater aan de Parade af te sluiten. Van 1 maart tot eind april kunnen kunstliefhebbers genieten van zijn bijzonder werk.

 

 

Ben was van jongs af aan al kunstenaar. Toen hij 15 was moest hij gaan werken. Na een bewogen tijd kwam er ruimte om zichzelf te leren kennen en zo besefte hij dat hij consequent zijn eigen weg moest gaan. Hij reisde veel, kwam in contact met verschillende culturen en landschappen en met diepe fijnbesnaardheid hertaalde hij deze ervaringen steeds weer in abstractie en kleur.

Verbondenheid met zichzelf en de mensen, verbondenheid met het niet voorziene of verwachte leven dat hij dagelijks omarmt, fascinatie voor het chaotische: daar gaat het hem om, dat brengt hij spontaan op doek en bereikt zo, ongedwongen, diepte en balans

Als men de tijd neemt om zijn werken aandachtig te bekijken, ontdekt men zijn vakmanschap. Hij is niet de schilder die met grote gebaren aantallen vierkante meters schildert. Hij schildert nauwgezet elke vierkante centimeter.

Laat je verrassen, laat je ontroeren.