Menu
Sluit

Ronald Giphart vervangt Herman Koch tijdens Literaire Manifestatie

Tijdens de Literaire Manifestatie op zondag 8 maart zal Ronald Giphart de 'vanwege privé-omstandigheden' afwezige Herman Koch vervangen.

Koch moet 'vanwege privé-omstandigheden' alle openbare activiteiten staken en zal dus ook niet tijdens de Literaire Manifestatie ten tonele verschijnen. De in Dordrecht geboren schrijver Giphart werd bekend met boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996). Hij publiceert ook in verschillende tijdschriften, maakte in 2000 met wijlen Joost Zwager man de literaire theatershow Hamerliefde en recenter in 2005/2006 het programma Giphart en Chabot met Bril. Giphart schrijft columns voor de Volkskrant en KIJK.  

Tijdens de Literaire Manifestatie komen verschillende auteurs over de totstandkoming van hun werken aan het woord, waarbij op een luchtige en toegankelijke wijze analyses worden losgelaten op allerhande onderwerpen. Bovendien is de Literaire Manifestatie een plek om te ontmoeten en om samen de dialoog aan te gaan. Naast Giphart komen ook schrijvers Oek de Jong en Nicolien Mizee naar Den Bosch. Onder leiding van presentator en columnist Aaf Brandt Corstius praten zij over hun werk en leven. Na afloop van het programma is er een boekenmarkt met een samengestelde collectie uit het oeuvre van de gasten. Tevens signeren de deelnemende auteurs op dat moment hun werk.

Meer over de Literaire Manifestatie >> 

Ronald Giphart - foto: Stephan Vanfleteren

Ronald Giphart - foto: Stephan Vanfleteren