Menu
Sluit

Reeks nieuwe identiteitsvoorstellingen

Ook dit voorjaar leggen we weer een vergrootglas op het onderwerp ‘identiteit’. Hierbij gaan we op zoek naar antwoorden op belangrijke vragen als ‘Wie ben je? Mag je jezelf zijn? En durf je jezelf te zijn?’. Dit doen we door een reeks nieuwe voorstellingen aan te bieden die dit thema raken. Van het koloniale verleden tot homoseksualiteit en de kerk. En van de zoektocht naar je eigen powers tot een bi-culturele vader die zijn kinderen een monument wil nalaten. De nieuwe identiteitsvoorstellingen zijn vanaf 5 februari a.s. te zien in PERRON-3 in Rosmalen.


Beeld: Happy in Holland - Charlotte Ha, Mei Ling Wan-Im

Hoe je wordt wie je bent en weer verandert
“In ons grote aanbod zitten vaak voorstellingen die over hetzelfde thema gaan. Onderwerpen wij waar wij als theater groot belang aan hechten”, aldus Bregtje Radstake, Hoofd Programma bij Theater aan de Parade. “In 2021 hebben we het thema Klimaatmakers geïntroduceerd, waarin we met een reeks voorstellingen verschillende perspectieven op de klimaatcrisis hebben belicht. Daarna vormden we met Verken het Verleden hét podium voor verhalen en perspectieven uit het verleden, omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is om het verleden te blijven vertellen. En nu zetten we identiteit op de
agenda, omdat het een thema is wat veel mensen bezighoudt. Zeker bij jongeren.”

Knowing me, knowing you
Bregtje gaat verder: “Er zijn talloze factoren van invloed op hoe je in de wereld staat en hoe je naar een ander kijkt. Waar je wieg staat, of je gelovig bent, hoeveel geld je hebt, wie je ouders zijn, wat je geaardheid is, ze bepalen wie je bent, hoe je kijkt en hoe je je verhoudt tot de mensen om je heen. Maar wie bén je? Mag je jezelf zijn? En durf je jezelf te zijn?” Met een reeks nieuwe voorstellingen gaan we op zoek naar antwoorden op deze belangrijke identiteitsvragen.

Op de agenda
5 feb - Pippi Powerrrr (8+)

Pippi is niet in één hokje te plaatsen. Ze maakt er een bonte kermis van: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen met Pippi ga jij op zoek naar je eigen powerrrrr met eigenzinnigerds als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles en Stromae als inspiratiebron.

2 mrt - Anne-Fay's Reaspora
Zangeres Anne-Fay Kops en haar broer en filmmaker Felix Kops volgden de voetsporen van hun familie en maakten samen een wereldreis langs de routes van de slavernij. Resultaat: een intiem en krachtig concert over kolonialisme met songs, dans en visuals van hun reis.

9 mrt - De Meisje (14+)
In deze aangrijpende voorstelling vertelt Jaouad Alloul hoe verscheurd hij zich voelde toen hij opgroeide. Als kind wilde hij een meisje zijn. Hij speelde met de poppen van zijn zussen en werd verliefd op jongens. Op zijn twintigste stapte hij een nieuwe wereld in.

23 mrt - Nader tot U
In zijn solovoorstelling onderzoekt geëngageerd én getalenteerd theatermaker Lars Brinkman het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Hij confronteert zichzelf met zijn weggestopte verlangens en opent op die manier een gesprek met het publiek.

12 apr - Happy in Holland
Het doek valt voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf?

13 apr - Monumentaal
Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz is vader van drie kinderen. Net als zijn ouders, beide Turkse arbeidsmigranten, heeft hij twee zoons en een dochter. Welke lessen heeft hij van zijn ouders geleerd en geeft hij door aan zijn kinderen?

25 mei - Saman Amini's Integratieplan
Na zijn veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table en Samenloop van Omstandigheden is theatermaker Saman Amini terug met zijn eerste cabaretsolo. Hij zet op hilarische wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in onze multiculturele samenleving.

Programmeren langs de lijn van thema’s 
Om de verbinding tussen programma en de wereld van (toekomstige) bezoekers concreet te maken, hebben we een aantal thema’s benoemd, waarlangs we programmeren. We geven kaders aan het programma en het zijn thema’s waarmee we ons als organisatie verbinden en engageren. Eerder introduceerden we de thema’s: duurzaamheid – over de wereld van morgen, geschiedenis - over hoe het verleden het heden bepaalt en zorg & gezondheid - over de zorg, fysieke en mentale gezondheid.

De identiteitsvoorstellingen zijn vanaf 5 februari a.s. te zien in PERRON-3 in Rosmalen. Tickets vanaf: €17,50. Ga voor meer informatie en kaarten bestellen naar: www.theateraandeparade.nl/identiteit.