Menu
Sluit
TUINSESSIES met Friday
 • Muziek
 • TUINSESSIES

TUINSESSIES met Friday

Friday

Za 20 juli 2024 - 19:30

Citadeltuin

Prijzen

Vanaf € 17,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 21:15 uur

Na drie succesvolle edities van de TUINSESSIES in de tuin van Het Noordbrabants Museum en Kloosterhotel de Soete Moeder, organiseren we deze zomer – in samenwerking met Willem Twee muziek en beeldende kunst – een reeks intieme concerten in de Citadeltuin. Tijdens deze zwoele zaterdagavond strijk je neer op een picknickkleed in het gras om te genieten van de livemuziek van Friday van beste vrienden Koen Brouwer en Quinten Huigen.

“Thank God It’s Friday” is niet alleen het motto, maar ook de levenswijze van beste vrienden Koen Brouwer en Quinten Huigen. De band staat in het teken van muziek, vrijheid, maar bovenal van hun vriendschap.  

De vrienden omschrijven hun chemie als yin & yang. Samen perfect in balans. Quinten is de donkere kant die graag de diepte in gaat en houdt van de zwaardere, diepere lagen des levens. Koen is de lichtere kant die graag vooruit wil en zorgt voor de vrolijke energie flow in hun muziek.  

En of ze nou als duo, gewapend met een gitaar in de hand of met hun zeskoppige band op het podium staan, hun muziek ga je voelen. Want FRIDAY weet, na jaren van samen meters maken, als geen ander hoe ze een feestje op het podium moeten bouwen.  

Over Friday     
Koen en Quinten ontmoeten elkaar in 2010 tijdens het eerste jaar van hun opleiding aan het conservatorium van Amsterdam. Het is broederliefde op het eerste gezicht.  

Er is niet alleen muzikaal, maar ook zakelijk een klik. En bang om samen risico’s te nemen zijn de vrienden niet. Tijdens hun studie start het duo, midden in de crisistijd, een eigen onderneming in de eventbranche. Overdag samen beuken op kantoor en ’s avonds samen knallen met hun bands op podia van bedrijfsfeesten in binnen én buitenland. Daarnaast schreven ze muziek voor commercials en andere artiesten in binnen en buitenland. 

Wat nog ontbrak was eigen muziek en in 2020 was het tijd voor hun eerste echte eigen single “21”. Deze track werd gelijk Topsong bij Radio 2 en vanaf hier was er geen weg terug. Na een succesvol eerste album met inmiddels al meer dan 10 miljoen streams op Spotify zijn ze nu klaar voor hun nieuwe muzikale koers.  

De vrienden geloven dat de wereld maakbaar is. Midden in de crisistijd een evenementenbureau starten of er met een nieuwe band samen voor gaan tijdens een pandemie. Aint no mountain high enough. Gewoon doen. En zo wordt FRIDAY geboren.  

Geinspireerd door The War on Drugs, Harry Styles, Jungle en de eerdere platen van Coldplay hebben ze een jaar vrij genomen om hun nieuwe sound te vinden, en die hebben ze gevonden. En ze kunnen niet wachten om deze sound aan de wereld te laten horen! 

Citadel: een zeventiende-eeuwse dwangburcht
Het concert van Friday vindt plaats in de tuin van de Citadel: een prachtige zeventiende-eeuwse dwangburcht, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is. Het is een unieke historische plek, waar je als inwoner van ‘s-Hertogenbosch misschien niet snel komt. De intieme sfeer, de historische entourage en het optreden van Friday zorgen voor het ultieme luistergenot tijdens deze zwoele zomeravond.

Extra bij te bestellen: goedgevulde picknickmand
Maak je TUINSESSIES-beleving compleet en bestel vooraf een goedgevulde picknickmand.* In deze mand vind je een heerlijke couscoussalade met cherrytomaatjes en jonge geitenkaas, geroosterde kastanjechampignons, een watermeloen halloumi spiesje, charcuterie, een bio kaasje, brood en dip, zongedroogde tomaatjes, kalamata olijven en notenmelange. Drank is exclusief en kan ter plekke aan de bar besteld worden. Dat wordt smullen! 

*Een vegan of vegetarische picknickmand is ook mogelijk. Stuur hiervoor een e-mail naar: info@tuinsessies.nl

Deze TUINSESSIES-avond wordt gepresenteerd door Rob van der Ham, muziekprogrammeur bij Willem Twee muziek en beeldende kunst en vanaf 1 september ook bij Theater aan de Parade.

www.abandcalledfriday.nl 

Beeld: Huib Kleian, Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), Sanja Marusic en Willem Twee muziek en beeldende kunst. 

 • Let op: de prijs is exclusief € 2,85 transactiekosten.
 • Er zijn op locatie picknickkleden aanwezig, maar je mag ook je eigen picknickkleed meenemen. 
 • Op locatie zijn er geen stoelen voor mindervaliden aanwezig. Deze mag je wel eventueel zelf meenemen. 

Bekijk de video

Za 20 juli 2024 - 19:30

Citadeltuin

Prijzen

Vanaf € 17,50

Programma

 • Aanvang voorstelling 19:30 uur
 • Met pauze
 • Einde 21:15 uur